Malé cukety v jemné marinádě jsou chutné samy o sobě. Bio kuře také ocení jen ten, kdo ho jednou ochutnal. V programu „Ochutnejte Lotyšsko“ připravují Ilze Auzere a Liene Zemīte z obou vynikajících produktů slaný tvarohový koláč, kde kuře a cukety jsou vydatnou a lahodnou ozdobou.
Ingredience
- 120 g mouky;
- 100 g sýra;
- 100 g másla;
- 400 g smetanového sýra;
- 70 g zakysané smetany;
- 3 žloutky;
- 1 vejce;
- 1 lžička kukuřičného škrobu;
- 1 lžička směsi koření Provence;
- 400 gz/s „Spoons“ bio vypěstovaná kuřecí šunka;
- 1 polévková lžíce směsi koření Provence;
- 200 g cherry rajčat;
- 4 marinované cukety „Muižkunga“;
- olivový olej nebo máslo na smažení.
Příprava
- Připravte těsto na dort. Smíchejte mouku, koření, sýr a máslo při pokojové teplotě. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout v lednici.
- Když je těsto odpočinuté, vloží se do formy na koláč, dno se propíchne vidličkou a vloží do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte asi 15 minut.
- Mezitím si připravte krém. Ušlehejte smetanový sýr se žloutky a 1 vejcem. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu a kukuřičný škrob. Získaná smetanová hmota se vloží do vypečené formy na koláč a koláč se vloží do trouby na dalších 30 minut.
- Zatímco se koláč peče, připravte si kuře. Maso kuřecí kýty zbavíme kostí, nakrájíme na kousky a osmahneme na tuku a koření.
- Cherry rajčata rozpůlíme, marinovanou cuketu nakrájíme na tenké proužky.
- Na upečený koláč střídavě klademe kuřecí kousky, půlky rajčat a nudličky cukety obalené růžičkami.
- Podáváme při pokojové teplotě, nakrájíme na porce.
Dobrou chuť!
V Lotyšsku je místo, kde kuřata žijí jako letovisko, každý den hodí kroužek na čerstvý vzduch na louce a dostávají pouze ekologicky pěstované potraviny. Sem do Lotyšska je dovážejí jako vejce z Francie „Karotité“ z/s a Ilze Auzera bude mít tu čest držet malá chlupatá kuřátka v rukou a poslouchat příběh farmářských dělníků.
The post Slaný tvarohový koláč s kuřecím masem a cuketou appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.