Smažená rýže Biriyani - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 168


Na Cejlonu, ostrově v Indickém oceánu, se rýže podává na mnoho zajímavých způsobů a jedním z nich je i biriyani neboli birjání. 🇱🇰 Jak se tato pochoutka připravuje, vám ve svém video receptu představí šéfkuchař Roman Paulus. Na základ budete potřebovat přepuštěné máslo (ghí), česnek, zázvor a spoustu voňavého koření. Po čase přidáte i jogurt a rajčata. 🍅 Až celou směs orestujete pěkně na barvu, přijde správná chvíli přidat i vařenou basmati rýži a za chvíli můžete podávat. K této smažené rýži se nejvíce hodí ozdoby v podobě smažené šalotky, kešu ořechů a smaženého vařeného vejce. 🥚 Už jste někdy tuto pochoutku vyzkoušeli? Suroviny: · 1 lžíce ghí přepuštěné máslo · 70 g cibule · 1 lžíce strouhaný zázvor · 1 lžíce strouhaný česnek · 0,5 lžičky římský kmín · 1 × bobkový list · 1 lžička kardamom · 2 × zelená pálivá paprička · 1 × svitek skořice · 1 lžička kari koření · 2 lžičky mleté chilli · 1 lžička mletá kurkuma · 0,5 × stonek citronová tráva · 0,5 lžičky černá hořčičná semínka · 200 g rajčata · 1 lžíce plnotučný jogurt · 400 g vařená rýže basmati · 6 × kari lístek · 1 lžíce mátové listy · 1 lžíce koriandr listy · 1 lžíce pandanové listy (lze vynechat) · sůl · pepř A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/smazena-ryze-biriyani

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Úvod 0:10 Příprava základu a zarestování 1:40 Přidání basmati rýže 1:50 Dochucení rýže a dokončení 2:20 Servírování

Lidl Lidl - Kulinářská akademie začátečníci Přečtěte celý článek