Snězte každý den hrst ostružin a poté si zkontrolujte hladinu cholesterolu

před 9 měsíce 69
Snězte každý den hrst ostružin a poté si zkontrolujte hladinu cholesterolu

Hrst ostružin denně dodá tělu až osm gramů vlákniny, která je velmi důležitá pro snižování krevních tuků.

Pokud by existoval top-list nejzdravějších potravin, ostružiny by jistě byly v top 10. Toto ovoce je bohaté na silné antioxidanty a především – ellagitannin, který se nenachází téměř v žádné jiné potravině, a který se osvědčil velmi účinný v boji proti rakovině.

Ostružiny mají také silný antibakteriální účinek

Hrst ostružin denně má velmi pozitivní vliv na zachování zdraví srdce a cév. Toto množství ostružin poskytuje až osm gramů vlákniny, která je velmi důležitá pro snižování krevních tuků.

Ostružiny díky vysokému obsahu dietní vlákniny výrazně přispívají ke snižování rizika cukrovky, onemocnění trávicích orgánů, jako je divertikulóza, a jsou cenným spojencem při každé dietě.

Ostružinám se připisují také silné protizánětlivé a antibakteriální účinky. Jeho nutriční potenciál je také důležitý pro udržení dobrého zraku, snižuje riziko degenerace oka a zabraňuje vzniku šedého zákalu. Působí také jako sluneční filtr, který pohlcuje nebezpečné UV záření.

Pokud trpíte chudokrevností, pijte ostružinové víno

Z ostružin lze vyrábět džusy, sladkosti, džemy, víno a další produkty a výzkumy prokázaly, že vařením se neničí jejich nutriční hodnota. Čerstvá šťáva z ostružin stimuluje správnou činnost jaterních buněk a chrání je, zároveň blahodárně působí na žlučník a čistí žlučové cesty. Ostružinový nápoj blahodárně působí na ty, kteří trpí chudokrevností z nedostatku železa, ale k léčbě chudokrevnosti se nejvíce doporučuje ostružinové víno.

Tento lék je mimořádně bohatý na vitamíny a minerály a výsledek jeho účinku se dostaví již po měsíci užívání. Denně se doporučuje vypít decilitr ostružinového vína půl hodiny před jídlem.

Na čaj byste měli mít doma vždy list ostružiny

List ostružiníku je přírodním prostředkem proti průjmu a dehydrataci organismu. Také je považován za účinný v boji proti kožním vyrážkám a kožním onemocněním a přispívá k celkovému zotavení organismu po infekci. Lžíci ostružinových listů zalijte šálkem vroucí vody, přikryjte misku a nechte 15 minut odstát. Čaj sceďte a pijte dva až tři šálky denně.

The post Snězte každý den hrst ostružin a poté si zkontrolujte hladinu cholesterolu appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek