Špaldové rohlíky - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 97


Znáte něco lepšího než čerstvě upečený rohlík s máslem? 🥐 My ano – je to čerstvě upečený DOMÁCÍ rohlík s máslem! 🧈 Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na domácí špaldové rohlíky, které hravě zvládne prakticky každý. Zjistíte, jak správně nachystat kynuté těsto i jak vytvarovat rohlíky ze srolovaného plátu těsta ve tvaru trojúhelníku. Po troše geometrie stačí rohlíčky už jenom potřít vodou a posypat vším, co máte rádi - hrubozrnnou solí, kmínem, mákem anebo třeba sezamem! 😋 S čím si je dáte vy? Suroviny na 14 rohlíků: 500 g celozrnné špaldové mouky + na podsypání 60 g vepřového sádla 21 g čerstvého droždí 1 lžička krupicového cukru 1 lžička soli 320 g plnotučného mléka hrubozrnná sůl celý kmín A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/spaldove-rohliky

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Úvod 0:10 Příprava těsta 0:37 Vypracování těsta v robotu 0:45 Kynutí těsta 0:55 Příprava bochánků 1:16 Vyválení bochánků 1:52 Vyválení rohlíků 2:50 Nakynutí rohlíků a příprava před pečením 3:22 Pečení 3:40 Servírování do ošatky

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek