Špenátový cop z kynutého těsta - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

1 měsíc starý 23


Velikonoční pečení nemusí být jen beránek a nádivka! 🐑 Podívejte se na video recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který upekl slaný velikonoční cop z kynutého těsta a špenátovou náplní. Naučíte se, jak připravit jednoduché kynuté těsto s kmínem i jak namíchat špenátovou náplň (špenát můžete použít mražený, ale i čerstvý – blanšírovaný) se sýrem feta. 🧀 I když se bude cop na velikonoční tabuli vyjímat, nebojte se – jeho pletení je náramně snadné. Budete potřebovat jen jeden ostrý řez a pár prohození takto vzniklých pramenů. 🔥 Co na Velikonoce pečete vy? Suroviny: Těsto: · 375 g hladká mouka · 21 g čerstvé droždí · 1 špetka krupicový cukr · 75 g máslo · 2 × vejce „M“ · 1 lžička celý kmín · 230 ml plnotučné mléko · 1 špetka sůl · na pomoučnění hladká mouka · na posypání celý kmín Náplň: · 30 ml bio extra panenského olivového oleje · 4 stroužky česnek · 1 × cibule · 150 g listový špenát · sůl · pepř · 100 g feta sýr A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/spenatovy-cop-z-kynuteho-testa

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

0:00 Úvod 0:10 Příprava těsta 0:47 Vypracování těsta a kynutí 1:00 Příprava náplně 2:00 Vyválení těsta 3:00 Plnění těsta 3:22 Zarolování těsta 3:42 Rozříznutí rolády 4:02 Zapletení rolády 4:11 Dokončení na plechu a příprava k pečení 4:46 Pečení 4:57 Servírování

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Zdroj