Sterilované kapie nebo papriky
Suroviny na 1 zavařovací hrnec = 15 velkých sklenic
4-5 kg paprik
Nálev vaříme 15 minut:
4 l vody
1 l octa
½ kg cukru
200 g soli
30 g hořčičných semínek
20 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
5 bobkových listů
Dále (do každé sklenice): 2 lžíce slunečnicového oleje a můžeme přidat feferonku
Papriky umyjeme, ukrojíme stopku, zbavíme semínek a nakrájíme na požadovanou velikost (proužky, kostky, nudličky atd.). Naskládáme do sklenic, přidáme 2 lžíce oleje a feferonku (celou nebo kousek, ale nemusí být žádná). Zalijeme přecezeným nálevem, otřeme okraje sklenice mokrým hadříkem, zavíčkujeme a sterilizujeme na 90°C 20 minut.
Andrea P.