Co jedli naši prarodiče? Kuchyně minulosti byla zdravější a opravdovější, neobsahovala potraviny přehnaně zpracované, rafinované nebo plné umělých přísad a konzervantů či barviv pochybného původu. Stručně řečeno, Babiččiny recepty založené na středomořské dietě a na potravinách z chudé a levné kuchyně jsou nejlepší, ty nejbohatší na živiny a chudé na škodlivé látky.
Co jedli naši prarodiče: recepty k znovuobjevení
Zahradní zelenina pěstovaná a sklizená podle sezónní rytmus přírodypotraviny suchozemského původu vychované bez použití intenzivní péče a místně ulovené mořské plody jsou nejlepšími potravinami, které prarodiče přinesli na stůl.
Pak všichni použili části zvířat, jako např páté čtvrtletí to je drobya používali sůl nebo techniky k sušení potravin, aby vydržely déle. Stručně řečeno, sledovat dieta prarodičů musíme se vrátit k jídlu přirozených jídel a vyhýbat se nezdravým jídlům, které jsou v naší době tak rozšířené.
Klasické recepty prarodičů: Těstoviny a fazole
Klasika těstoviny a fazole je to chutný a velmi jednoduchý recept na přípravu, kde luštěniny jsou hlavními hrdiny tohoto výživného pokrmu. Lze použít jak čerstvé, tak sušené fazole, stejně jako ty již uvařené v plechovkách a připravené k použití. Těstoviny a fazole jsou opravdu klasickým prvním chodem, který se připravuje ve všech italských rodinách.
Je zřejmé, že stejně jako u jiných velkých klasik, existují různé variace: jednou z nejchutnějších je bezpochyby ta Těstoviny A Fazole S Mušlemi, vynikající k podávání v rustikálním, ale rybím menu. Nejpoužívanější fazole jsou obecně borlotti, ale pokud se vám líbí nápad na těstoviny s fazolemi s jemnější chutí, můžete použít i cannellini.
Co jedli naši prarodiče: Těstoviny a cizrna
Dalším velmi výživným klasickým a tradičním jídlem je la těstoviny a cizrna, snadný a rychlý pokrm, který lze připravit během krátké doby, pokud použijete hotové a předvařené luštěniny. Samozřejmě můžete použít i sušenou cizrnu, namočit ji a poté uvařit.
Co jedli naši prarodiče: Těstoviny a brambory
Tam těstoviny a brambory je to jeden z tradičních prvních chodů, který vám umožní přinést na stůl jednoduchý pokrm, na kterém si pochutná celá rodina. Můžete také vařit s přidáním vláknitého sýra, jako je provola.
Rajská polévka
Co jedli naši prarodiče, když museli přinést na stůl něco výživného, ale ingrediencí k dispozici málo? Přímo z typické selské kuchyně Toskánska, tady to je Rajská polévka, lahodné a velmi jednoduché jídlo, které se připravuje s prošlým chlebem a umožňuje recyklovat zbytky a vyhnout se odpadu. I dnes je to jeden z nejoblíbenějších receptů pro ty, kteří chtějí připravit chutné, ale zároveň velmi ekonomické jídlo.
Co jedli naši prarodiče: Cibulová polévka
Na závěr nemůžeme nezmínit recept na cibulová polévka, který představuje velkou klasiku rustikální kuchyně, ideální pokrm pro uvedení na stůl pokrm, který se snadno připravuje a je hotový v krátkém čase.
A pokud rádi znovu objevujete další druhy tradičních tradičních jídel, vyzkoušejte je také Babiččiny polévky chutná a ekonomická italská gastronomie.
The post Strava prarodičů: pravá jídla minulosti, která bychom měli znovu jíst appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.