Středomořské menu, 5 lahodných receptů od předkrmů po dezerty pro šťavnatá a snadno připravitelná jídla

před 10 měsíce 166
Středomořské menu, 5 lahodných receptů od předkrmů po dezerty pro šťavnatá a snadno připravitelná jídla

S těmito nápady a recepty na mezinárodní menu pro Den Středozemního moře můžete uspokojit mlsné jazýčky svých gurmánských strávníků šťavnatými a lahodnými pokrmy.

Vybrali jsme pro vás recepty na středomořské menu, které se snadno a rychle připravuje ze zdravých a pravých surovin. Všechno jsou to pokrmy bohaté na chuť a vůně typické pro naši gastronomii, která není náhodou známá po celém světě a patří k nejlepším.

Vynikající recepty na středomořské menu, které si můžete vychutnat na Mezinárodní den Středozemního moře

Když mluvíme o středomořském menu, la středomořská strava který bezesporu představuje jeden z nejvyváženějších kulinářských návrhů z nutričního hlediska a chuťově nejchutnější. Abyste si mohli sestavit svůj osobní jídelníček, zde jsou recepty na lahodná a jednoduchá jídla, která můžete přinést na stůl ještě dnes!

Masové kuličky z mečouna

The Masové kuličky z mečouna jsou perfektní k vychutnání jako předkrm i jako chutný a velmi jednoduchý druhý chod. Několik originálních ingrediencí vám umožní naservírovat na stůl vyvážený a chutný pokrm, dokonce i lehký, chceme-li. Ve skutečnosti je stačí vařit Pečené karbanátky z mečouna k získání lehčího pokrmu vhodného také pro ty, kteří dodržují kontrolovanou dietu nebo dietu.

Těstoviny alla Norma

Samotný symbol sicilské kuchyně, a tedy i středomořské kuchyně, je těstoviny alla Norma obohatí vaše středomořské menu přítomností typických surovin ostrovní gastronomické tradice. Nejen lilky, ale také ricotta salata a rajčata pro vytvoření krémové a voňavé omáčky s lístky čerstvé bazalky.

Jsme si jisti, že toto bohatství není třeba prezentovat jinými slovy Sicilské těstoviny s lilkem, ale pokud jste ho náhodou ještě nikdy neochutnali, musíte tuto mezeru bezpodmínečně vyplnit. Kdy je lepší čas než na Mezinárodní den Středozemního moře?

Grilované kalamáry

Existuje mnoho druhů receptů grilované kalamáry ale tento, který navrhujeme, je součástí Kniha receptů z Kalábrie a představuje velmi jednoduchý, ale velmi chutný způsob, jak tyto měkkýše přinést na stůl. Chcete-li získat lahodné jídlo s chobotnicí, která je měkká a šťavnatá a není suchá nebo gumová, musíte věnovat pozornost některým detailům. Zvlášť když jde o vaření.

Stačí se řídit všemi radami, které vám dáváme a které si můžete přečíst na kartě receptu, abyste je mohli ochutnat grilovaná chobotnice vařené k dokonalosti. Aby bylo vaše grilované kalamáry ještě chutnější, doporučujeme použít směs aromatických bylinek typických pro oblast Středomoří. Budete vonět a chutnat jako nikdy předtím.

Papriky na pánvi

Jako přílohu k vašemu středomořskému menu doporučujeme uvařit smažené papriky, které se dokonale hodí k hlavnímu rybímu chodu, který jsme navrhli dříve. Abych řekl pravdu dušené papriky Skvěle se hodí také k masovým nebo vegetariánským hlavním chodům, takže smažené papriky můžete zařadit do jakéhokoli typu menu.

Papriky patří v létě mezi sezónní zeleninu, se kterou se dají připravit ty nejchutnější recepty, hodí se stát se protagonisty mnoha pokrmů, ale i jen orestované na pánvi s trochou oleje a pár stroužků česneku jsou velmi chutné . Rozhodně nesmíte chybět!

Citronová radost, která stylově završí menu Mezinárodního dne Středozemního moře

Nakonec naše shrnutí receptů na středomořské menu zakončíme dezertem, o kterém se dá říci, že je lahodný. Jde o citronové potěšení, dezert, který vás zavede přímo do nebe sousto za soustem. Chutný a voňavý, je to ideální letní dezert pro ty, kteří rádi zakončí menu gurmánským dezertem, který je navíc jednoduchý na přípravu.

Jak se dělá citronový požitek? Jednoduché, skládá se z jemného piškotového dortu plněného lahodným limoncellovým pudinkem a vše je doplněno trsy jemné a krémové šlehačky. Zkrátka je to opravdová slast, přesně jak naznačuje její název. Neužít si to by byl skutečný zločin!

The post Středomořské menu, 5 lahodných receptů od předkrmů po dezerty pro šťavnatá a snadno připravitelná jídla appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek