Video recept na přípravu speciální sushi rýže. V prvním dílu seriálu o sushi jsme představovali pomůcky na přípravu sushi. V druhém dílu se dozvíte, jak doma připravit sushi rýži tak, aby chutnala jako z restaurace. Šéfkuchař Roman Paulus vysvětlí jak udělat rýži v rýžovaru a jak připravit rozvar na ochucení. V dalších video receptech Kulinářské akademie Lidlu se pak dozvíte jak naporcovat rybu a jak správně zabalit sushi maki. Sledujte web a youtube Kuchyně Lidlu a staňte se expertem na domácí sushi!
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/sushi-ryze
Suroviny:
Rýže:
- 500 ml sushi rýže
- 500 ml studené vody
- asi 5×5 cm řasy Kombu
- 120 ml rozvaru
Rozvar:
- 190 ml rýžového octa
- 80 g cukru krupice
- 12 g soli