Sushi, znaky, díky kterým pochopíte, zda je kvalitní: věnujte pozornost tomuto detailu

před 1 rok 61
Sushi, znaky, díky kterým pochopíte, zda je kvalitní: věnujte pozornost tomuto detailu

Je důležité vědět, jak rozlišit kvalitní sushi od toho, které není, umožní vám to vyhnout se zdravotním nebezpečím a zkazit si večer.

Sushi je obvyklé jídlo, které vstupuje do našich životů již více než deset let. Může být více či méně propracovaný, s více „západní“ s přísadami a omáčkami nebo tradiční, tento typ jídla je také velmi oblíbený v Bel Paese, a to jak jako jídlo s sebou, tak v restauraci.

V tomto článku objevíme detaily, které nám umožní mrknutím oka pochopit, zda sushi, které jsme dostali, obsahuje kvalitní ryby či nikoliv.

Jak poznat kvalitní sushi

Aby byly ryby konzumovány syrové, vyžadují zvláštní konzervační postup, protože syrové potraviny (zejména maso a ryby) poskytují a množení bakterií při určitých teplotách velmi vysoké, proto musí být tyto potraviny před konzumací syrové vystaveny velmi nízkým teplotám, aby se zablokoval růst bakteriálních mikroorganismů.

Dále musí být zaručena konzumace syrových potravin vysoký stupeň kvality a čerstvosti. Pokud se tedy rozhodnete pro nákup sushi, je nezbytné umět rozpoznat stupeň čerstvosti a kvality ryby, ale také vlastnosti ostatních surovin. Níže vidíme hlavní rysy.

Vůně sushi

Tato funkce je jednou z nejjednodušších a nejintuitivnějších k pochopení, pokud se sushi začalo kazit. L‘nepříjemný zápach se ukáže být rozhodně a první poplach, což je výrazný signál týkající se mikrobiální aktivity ve fázi proliferace, která je velmi nebezpečná pro zdraví jak v případě syrových ryb, tak vařených ryb. Z tohoto důvodu je důležité také okamžitě věnovat pozornost pachům restaurace, kam jdete na jídlo: pokud má místo nepříjemný zápach, určitě si toho všimneme, ve skutečnosti není těžké rozeznat dobrý rybí zápach od špatný.

Vzhled ryby

Podívejte se pozorně na ryby, které tvoří sushi: když je sushi čerstvá tkanina se jeví jako lesklá, bez zlacení na okrajích nebo stop slizu. Je důležité sledovat barvu rybího masa, obvykle tuňáka nebo lososa: růžová barva může nás vést k domněnce, že se jedná o kvalitní krmivo, ale tato vlastnost neplatí ve všech případech, protože je běžnou praxí ošetřovat ryby různými postupy, včetně kysličník uhelnatýzměnit jeho barvu a vzhled na oko zákazníka a učinit jej růžovým.

Chcete-li otestovat kvalitu ryb z konkrétní restaurace, nebo jednoduše, pokud si kupujete jídlo s sebou, vezměte si sashimi, nejjednodušší jídlo ze všech, protože se podává bez dalších dochucovadel: může to být vynikající test pro hodnocení kvality. produkty.

Pozor na konzistenci a texturu

Zaměřte se také na texturu ryby, která se dostane na stůl, může to být další ukazatel, který může mnohé prozradit o kvalitě a čerstvosti ryby. Ve skutečnosti, když je ryba čerstvá, představuje a pevná textura na dotekstudené a nelepivé.

Když naopak dotykem textury zaznamenáme uvolněný a „jemný“ tonus svalů, uvidíme, že ryby při prvním doteku se rozlouskne, stejně jako je gumový a slizký. Proto se důrazně nedoporučuje konzumovat, aby nedošlo k nepříjemným střevním potížím.

Chuť sushi

Nakonec uvažujme o chuti: kvalitní ryba musí být jemná a čerstvá, mírně slaná, bez hořkých chutí. Odborníci doporučují ochutnat ho nejprve samotné, jak již bylo zmíněno, počínaje sashimi, bez přidávání koření nebo přísad, jako je sójová omáčka nebo wasabi. Pokud zaznamenáte nějakou chuť, která kontrastuje s těmi popsanými, neváhejte ji nechat na talíři.

The post Sushi, znaky, díky kterým pochopíte, zda je kvalitní: věnujte pozornost tomuto detailu appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek