Sváteční vánočka pletená ze šesti - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

11 měsíce starý 16


Vánočka patří neodmyslitelně k prosincovým svátkům. 🎄 Pokud si rovnou netroufáte na tradiční pletenou z devíti pramenů, můžete začít trénovat na jednodušší variantě ze šesti. Šéfkuchař Roman Paulus vás celým postupem provede. Naučíte se, jak založit kvásek i jak připravit vánočkové těsto. 😋 Nakonec zjistíte, že uplést vánočku ze šesti pramenů je doopravdy jednoduché a pochutná si na ni celá rodina. Třeba s máslem a medem (nebo marmeládou) k snídani! 🍯 S čím máte vánočku nejraději vy? A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu! https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/svatecni-vanocka-pletena-ze-sesti Suroviny: - 30 g droždí - 80 g krupicového cukru - 150 ml plnotučného mléka - 100 g hladké mouky - 300 g polohrubé mouky - 1 lžíce citronové kůry - 100 g másla - 4 vejce „M“ - 1 vanilkového cukru - špetka soli - 50 g rozinek - asi 100 ml tuzemáku - hrst nahrubo nasekaných mandlí - moučkový cukr na zasypání




Lidl Lidl - Kulinářská akademie začátečníci Zdroj