Sycené minerální vody mohou být dobrou náhradou slazených nápojů

před 11 měsíce 62
Sycené minerální vody mohou být dobrou náhradou slazených nápojů

Přírodní sycené minerální vody obsahují minerální soli, vznikají vlivem vzácných geologických procesů a přebytku oxidu uhličitého, a toaj plyn mu umožňuje absorbovat velké množství minerálů

Sycené minerální vody jsou v horkých dnech skvělou alternativou k příliš sladkým a většinou nezdravým syceným nápojům a džusům. Užívání sycených minerálních vod je dobrý způsob, jak omezit používání sycených nápojů, které se v žádném případě nedoporučují obézním lidem, diabetikům nebo lidem, kteří mají problémy s kazem.

Nepijte stejnou vodu po dlouhou dobu

Odborníci varují, že balená voda má datum spotřeby, dejte si proto pozor na datum výroby. Přes dobré vlastnosti některých minerálních vod, odborníci radí, abyste věnovali pozornost etiketě a pokud tyto vody pijete každý den, nikdy nepoužívejte stejný typ po dlouhou dobu. Kromě toho, že je důležité je obměňovat, mějte na paměti, že stále oblíbenější kyselé vody, s různými příchutěmi, někdy obsahují mnoho přísad a umělých dochucovadel. Americký úřad pro potraviny a léčiva (FDA) tvrdí, že tyto příchutě jsou umělé a přidávají se do vody aspartam, acesulfam-K, neotam, sacharin, sukralóza a stévie. Doporučuje se také vždy kupovat vodu ve skleněných obalech.

Všechny vody mohou být sycené oxidem uhličitým

Sýtené vody mohou být jakékoli, na trhu jsou tedy kromě přírodně sycených minerálních vod, ve kterých oxid uhličitý pochází ze zdroje, přírodní pramenité sycené a stolní sycené vody. Přirozeně sycené minerální vody se často nazývají „kyselé“. Obsahují minerální soli a další přísady, které jim dodávají specifickou chuť, stejně jako terapeutické vlastnosti, a vznikají pod vlivem vzácných geologických procesů a přebytečného oxidu uhličitého, který se pod tlakem rozkládá. Tento plyn umožňuje vodě absorbovat velké množství minerálů. Sycená voda se dnes nejčastěji získává přidáním oxidu uhličitého během procesu zpracování a stáčení.

V sycených šťávách více než 30 přísad

Podle některých studií všechny sycené nápoje obsahují kyselinu uhličitou, fosforečnou nebo citrónovou, které narušují acidobazickou rovnováhu, dále toxická umělá sladidla aspartam, acesulfam K a sukralózu. V sycených nápojích je více než 30 různých přídatných látek, od barviv, konzervantů a sladidel až po zvýrazňovače chuti, takže kyselá minerální voda je skvělou alternativou, pokud si bez syceného nápoje neumíte představit horký letní den. Považuje se za nutné vypít alespoň 8 sklenic vody během dne nebo od jednoho a půl do dvou litrů vody. Toto množství koreluje s tělesnou hmotností, vnější teplotou, úrovní fyzické aktivity.

Jak se v Srbsku kontroluje kvalita?

Kyselé minerální vody jsou kdysi skvělým způsobem, jak zlepšit své zdravotní návyky a začít pít více vody. Přírodní minerální vodu v Srbsku lze uvádět na trh pouze v originálním balení s deklarací, na které je mezi obecnými charakteristikami zvýrazněn obsah minerálních látek na litr vody, název zdroje a název oprávněné instituce, která test provedla. Institut ochrany zdraví Srbska je autorizovaná instituce, která hodnotí a kontroluje zdravotní nezávadnost a kvalitu přírodních minerálních vod produkovaných většinou výrobců v Srbsku.

The post Sycené minerální vody mohou být dobrou náhradou slazených nápojů appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek