Základ úspěchu tkví v poctivě dozlatova osmaženém kvalitním mletém mase v kombinaci s orestovanou zeleninou, čerstvou chilli papričkou a doporučujeme nešetřit čerstvými bylinkami. Pokud máte obavy z výrazných chutí fenyklu, rybí a ústřicové omáčky, vězte že ve výsledku není thajské stir-fry s mletým masem a bazalkou vůbec přehnaně aromatické a chutě spolu dokonale souzní.
Suroviny
bulva nakrájená na proužky
paprika kapie 2 ks
nakrájená na proužky
chilli paprička 2 ks
červená, nakrájená najemno
česnek 4 stroužky
podrcené
thajská bazalka 1 svazek
pouze lístky (případně nahraďte směsí běžné bazalky a koriandru)
koriandr čerstvý
na posypání
rýže jasmínová
k podávání
Postup
Rozehřejte ve woku 1 lžíci oleje a opečte na něm dohněda maso. Vyjměte maso a přebytečný olej slijte. Přilijte druhou lžíci oleje a rozpalte, až se z něj začne téměř kouřit. Vhoďte fenykl, papriky, chilli papričku a česnek a restujete, až zelenina změkne. Vraťte do pánve maso, vlijte rybí a ústřicovou omáčku. Vsypte cukr a zamíchejte. Pár vteřin restujte, pak odstavte. Přidejte většinu lístků bazalky a nechte je zavadnout. Podávejte s rýží, zdobené koriandrem a snítky z fenyklu.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu
Apetit magazín
Zmrzlina v nejlepší společnosti. Co ukrývá sundae?
Tradiční americký zmrzlinový pohár, který se objevil koncem 19. století, si zamilovala i Marilyn Monroe. A není se čemu divit, protože je to velká dobrota. Co všechno sundae ukrývá, proč nese tak zvláštní název a jaké jsou okolnosti jeho...