Slyšeli jste někdy o fazolích tonka? 🫘 Dost možná ne, a tak je tohle video od šéfkuchaře Romana Pauluse ideální příležitostí, jak se s nimi seznámit. Zjistíte, odkud pocházejí, jak se vlastně připravují a co se s nimi dá všechno dělat. Je na nich úžasné, že se hodí jak do sladké, tak do slané kuchyně. Protože mají silné aroma vanilky, mandlí a hřebíčku, spolehlivě ochutí takřka jakýkoliv dezert. 🍰 A z podobných důvodů se výborně hodí i k masu – telecímu, jehněčímu anebo třeba zvěřině. 🦌 Roman Paulus na závěr připravil i návod na jednoduchý recept z tonka fazolí, sušenek a krému z mascarpone, který budete mít hotový rychleji, než se po něm stihne zaprášit. 💨 Už jste někdy tyto fazole vyzkoušeli?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/tonka
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
0:00 Úvod
0:10 Specifika fazolí Tonka
0:30 Jak se používají
0:40 Kde se používají
1:15 Příprava poháru
1:43 Závěr