Plněné tortilly jsou skvělé jídlo, které má svůj původ v mexickém street foodu. Kromě toho, že je můžete naplnit vším, co máte rádi, je jejich příprava, včetně závěrečného rolování, poměrně zábava! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na tortilly plněné mletým masem a cizrnou. Naučíte se připravit masovou směs s cizrnou, rajčaty a samozřejmě i trochou chilli – coby základ samotné náplně. Ten doplníte ještě avokádem s limetkovou šťávou a čerstvými bylinkami. A pokud Marcel Ihnačák vynechal cokoliv, na co máte zrovna chuť, nebojte se to do své verze tortilly přidat!
Suroviny:
· olivový olej Primadonna
· 2 červená cibule
· 4 stroužky česnek
· 1 pálivá paprička
· 100 g cizrna Campo Largo
· 1 kg mleté hovězí maso Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 200 ml červené suché víno
· 400 g krájená rajčata Freshona
· 50 g máslo Pilos
· 1 limetka (šťáva)
· 2 avokádo
· 6 tortilla Snack Day
· 1 hrst čerstvá listová petržel
· 1 hrst čerstvá bazalka
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/tortilla-s-mletym-hovezim-masem-a-cizrnou
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava základu na pánvi
0:34 Příprava mletého masa na pánvi
1:57 Příprava avokáda
3:25 Přidání rajčat a dochucení
4:26 Dodělání směsi
4:32 Příprava tortil
5:03 Plnění tortil
5:34 Servírování