Tradiční velikonoční menu: předkrmy, první chody, druhé chody a dezerty

před 1 rok 78
Tradiční velikonoční menu: předkrmy, první chody, druhé chody a dezerty

Co připravit na velikonoční neděli? Dáváme vám mnoho recepty na tradiční velikonoční menu strávit s rodinou! The regionální velikonoční recepty Tradičních jídel je mnoho, ale dá se říci, že obecně na slavnostním stole nesmí chybět vejce, maso (zejména jehněčí a kůzlečí) a uzená masa. A pak čerstvé těstoviny, slané koláče, kynuté výrobky a samozřejmě dezerty!

Takže letos Tradiční velikonoční menu se věnuje typickým regionálním zvykům, společně přineseme na stůl nadčasové, bohaté a chutné recepty. A pokud chcete nějaké nápady na dekorace, podívejte se na náš speciál jak na to připravit krásný stůl na velikonoční svátky. Nyní se ale pojďme podívat, jak vyrobit předkrmy, první chody, druhé chody a dezerty pro naše velikonoční menu!

Ingredience

  • Mouka
  • vejce
  • strouhaný sýr
  • ricotta
  • mangold (nebo špenát)
  • tuňák
  • olivy
  • ančovičky
  • kapary
  • těstoviny
  • chřest
  • mléko
  • máslo
  • pečená šunka
  • sýr mozzarella
  • bešamel
  • artyčoky
  • jehněčí
  • česnek
  • rozmarýn
  • agretti
  • bylinky
  • kandované ovoce
  • citrón
  • vařená kukuřice
  • droždí
  • mandle
  • cukr
  1. Cestu po italských regionech začínáme s Tradiční velikonoční předkrmy. Na stůl se přinášejí vařená vejce, uzená masa a sýry, kynuté a slané koláče. Zde jsou recepty, které jsme pro vás vybrali!

    Pasqualina dort

    Tam velikonoční dort, jak už název napovídá, je opravdu nepřehlédnutelným pokrmem na velikonočním stole. Je to rafinovaný slaný koláč plněný mangoldem (nebo špenátem), celými syrovými vejci vařenými v troubě, křepelkou (nebo ricottou) a sýrem. Vše je ochuceno majoránkou a tato bohatá náplň je uzavřena mezi mnoha tenkými pláty těstovin vyrobených pouze z oleje, mouky a vody. Pokud nechcete používat váleček, můžete použít hotové listové těsto nebo brisé.

    Vejce natvrdo

    Vejce jsou symbolem života a znovuzrození, a proto nemohou chybět na stole v tradiční velikonoční nabídce. Zde jsme je pro vás shromáždili 15 nejlepších receptů na vejce natvrdo takže si můžete vybrat své oblíbené na základě jednoduchosti a použitých ingrediencí.

  2. THE Tradiční velikonoční první kurzy vyznačují se přítomností plněných vaječných těstovin ochucených jehněčí ragú, nebo zapečené těstoviny. Klasické lasagne lze tedy střídat s jinými pokrmy, jako jsou palačinky, timbales a paštiky. Jarní zelenině, jako je chřest a artyčoky, se dává přednost před jinými klasičtějšími surovinami.

    Chřestový koláč

    The chřestový koláč je to sytý pokrm, který udělá dobrý dojem na velikonočním stole. Připravuje se ve vrstvách jako lasagne, ale používají se normální těstoviny, náplň tvoří mozzarella, šunka, chřest a bešamel. Skutečný triumf dobra!

    Artyčokové palačinky

    The artyčokové palačinky patří mezi nejoblíbenější tradiční první chody na velikonočním menu. Ve skutečnosti jsou vynikající, a pokud nemáte čas čistit čerstvé artyčoky, můžete také dosáhnout vynikajících výsledků se zmrazenými artyčokovými srdíčky.

  3. Co se týče tradičních velikonočních druhých chodů, výběr je jistě široký masitá jídlaale pokud se vám to nelíbí, můžete se na to podívat rybí menu na Velikonoce nebo do Velikonoční vegetariánské menus více než 40 lahodnými recepty na rychlou a snadnou přípravu.

    Jehněčí styl cacciatore

    L‘styl lovce jehňat je to jeden z druhých chodů skutečně klasického tradičního velikonočního menu na bázi masa. Nejlepším kusem masa pro tuto úpravu je jehněčí rošt, ale můžete použít i plec, kýtu nebo dušené maso. Kdo má rád pikantní, může přidat i trochu chilli.

    Rolovaná telecí pečeně

    The pečená telecí roláda Pečený v troubě s bramborem patří mezi vždy oblíbené sváteční recepty a milují ho především děti, které často nemají rády chuť jehněčího nebo kůzlečího. Chcete-li získat chutný a měkký telecí závitek, stačí se řídit našimi radami.

    Artyčoky s olejem, petrželkou a česnekem

    S i artyčoky s olejem, petrželkou a česnekem příloha k velikonočnímu menu je tradiční, ba co víc! Je to ve skutečnosti druh zeleniny, který je na velikonočním stole velmi přítomen, vzhledem k tomu, že jeho sezónou je jaro. Restované artyčoky jsou opravdu jednoduché na přípravu a s touto přípravou maximalizujete zvláštní chuť artyčoku.

    Agretti (mnichův vous)

    On taky agretti jsou protagonisty jarních stolů, takže se jako chutná příloha hodí k velikonočním menu! Se svou lehce nahořklou chutí se velmi dobře hodí ke kaparům, slaným ančovičkám a citrónové šťávě: stačí je vyzkoušet v receptu na agretti s kapary a ančovičkami.

  4. Nakonec náš výčet receptů na tradiční velikonoční menu zakončíme dezerty. Nepřehlédnutelná na svátečním stole, tzn velikonoční cukroví jsou bohaté a lahodné, ideální způsob, jak zakončit rodinný slavnostní oběd.

    Neapolská pastiera

    Mezi tradiční velikonoční dezerty nesmí chybět Neapolská pastiera, milovaný po celé Itálii a nejen v místech jejího původu. Se skořápkou z křehkého těsta a náplní z vařené pšenice a ricotty je to speciální dezert, provoněný pomerančovou kůrou a esencí z pomerančových květů.

    Domácí Colomba

    A pro vás, kteří máte rádi domácí dezerty, je tu recept velikonoční dort. Příprava tohoto tradičního velikonočního dezertu není nijak složitá, ale kynutí potřebuje několik hodin. Výsledek se vám však odvděčí za každou námahu!

The post Tradiční velikonoční menu: předkrmy, první chody, druhé chody a dezerty appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek