Trdelník z trouby pečený na plechovce - Roman Paulus - Lidl Cukrárna

2 měsíce starý 125


Sladký skořicový trdelník je oblíbený dezert, který se většinou objevuje na trzích nebo poutích. 🎠 Velmi snadno si ho ale můžete připravit i doma v troubě – šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to. Naučíte se zadělat těsto z polohrubé mouky, mléka, vajec, cukru, kvasnice a tuku. Z nakynutého těsta pak stačí vyválet tenké válečky, které posléze jednoduše namotáte na alobalem obalené plechovky od piva. 🍺 To je zábavná činnost, se kterou vám určitě rády pomůžou i vaše děti. Nakynuté trdelníky pak obalíte v cukru se skořicí a můžete je dát péct. 😋 A co vy – máte trdelníky rádi? Suroviny: · 1 000 g polohrubá mouka · 500 ml plnotučné mléko · 4 × vejce „M“ · 200 g moučkový cukr · 42 g čerstvé droždí · 80 g máslo + na potření · 80 g sádlo · 1 špetka sůl · 100 g krystalový cukr · 20 g mletá skořice · olej ve spreji A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/trdelnik-z-trouby-peceny-na-plechovce

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes: 0:00 Úvod 0:09 Příprava těsta 0:40 Vypracování těsta v robotu a vykynutí 1:05 Vyválení válečků 1:30 Obalení alobalem plechovky od piva 1:53 Nastříkání olejem 2:00 Nabalení těsta na plechovku 2:40 Obalení trdelníků v cukru, skořici 2:57 Pečení v troubě 3:11 Servírování

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Zdroj