Trhaný chléb s česnekovým máslem - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 5 měsíce 125


Ať už chystáte oslavu, nebo si jen chcete připravit výborné pečivo k jiné příležitosti, přijde vám tento recept vhod! 🍞 Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na trhací (či trhaný) chléb s bylinkovým máslem a sýrem, který je jednoduchý na přípravu, ale rozhodně jím zaujmete nejednoho hosta. 🥳 Připravuje se na první pohled zvláštně tak, že celé těsto (pomazané bylinkovým či česnekovým máslem a posypané sýrem) ještě před pečením rozkrájíte na malé kousky a pak opět složíte v kompaktní bochníček – proto se tomuto chlebu přezdívá někdy i „skládaný“. 🥖 Máte vy nějaký svůj osvědčený recept na netradiční pečivo? Suroviny: Těsto: · 500 g hladká mouka · 1 lžička krupicový cukr · 42 g čerstvé droždí · 1 vejce “M” · 80 g máslo · 250 ml plnotučné mléko · 2 lžičky sůl Česnekové máslo: · 110 g máslo · 1 lžička extra panenský olivový olej · 1 hrst bylinky (listová petržel) · 2 lžičky sůl · 4 stroužky česnek · 1 špetka mletý pepř Trhaný chléb: · 50 g sýr Grana Padano · rostlinný olej ve spreji · hrubá mořská sůl A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/trhany-chleb-s-cesnekovym-maslem

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes: 0:00 Úvod 0:08 Zadělání těsta 0:49 Zpracování těsta 1:40 Krájení těsta 2:34 Pečení 2:54 Servírování

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek