Trhaný losos s marinovanou cuketou a medovo-hořčicovou omáčkou - R. Paulus - Kulinářská Akad. Lidlu

před 1 rok 127


Zatímco trhané vepřové je už poměrně zajetá klasika, o trhaném lososu jste možná ještě ani neslyšeli. 🐟 Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na přesně tuhle pochoutku. Budete potřebovat filet lososa marinovaný v cukru a třtinovém rumu, který necháte následně udit teplým kouřem na grilu. 😶‍🌫️ Potrvá to 20 minut, během kterých si připravíte medovo-hořčicovou omáčku inspirovanou Skandinávií – tedy s pořádnou porcí čerstvého nasekaného kopru. Na závěr už stačí jen přidat marinovanou mladou cuketu, natrhat lososa pomocí vidličky a lžíce a podávat! 🍽️ Už jste někdy trhané rybí maso vyzkoušeli? Suroviny: Losos: · 400 g filet lososa s kůží a šupinami · 100 g sůl · 100 g třtinový cukr · 100 ml tmavý rum · 1 lžíce extra panenský olivový olej · 20 g pažitka · 20 g šalotka Příloha: · 50 g plnotučná hořčice · 50 g med · 2 lžíce citronová šťáva · 1 lžíce čerstvý kopr · sůl · pepř · 30 g slunečnicový olej · 200 g cuketa · 1 lžíce extra panenský olivový olej · focaccia (nebo bezlepková focaccia) · luční květy na ozdobu A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/trhany-losos-s-marinovanou-cuketou-a-medovo-horcicovou-omackou

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Úvod 0:10 Potření namarinovaného lososa olejem 0:32 Uzení teplým kouřem 0:45 Vložení do grilu a uzení 1:14 Příprava medovo hořčicové omáčky 2:03 Namarinování cukety 2:30 Natrhání hotového lososa 3:10 Ozdobení bylinkami 3:30 Dozdobení a servírování

Lidl Lidl - Kulinářská akademie profi Přečtěte celý článek