Rajčatová omáčka musí být hezky hladká, sametová a hutná. Nepřišlo vám to takhle? Zde je návod, jak jej okamžitě zahustit, pokud je příliš tekutý.
Nemáte moc času a chcete těstoviny hodit do hrnce, abyste si připravili rychlý první chod ochucený rajčatovou omáčkou, ale uvědomili jste si, že jsou tekuté a opravdu je do toho nechcete použít cesta. Omáčka musí být hezky hladká, sametová a hutná protože jinak riskujete zničení pokrmu. Zde jsou tedy rady kuchařů, jak jej ihned zahustit, pokud je příliš tekutý.
V základu výborných těstovin je výborné koření, to je jasné. Jedna z nejoblíbenějších italských gurmánů a rozhodně to není rajčatová omáčka, která je velmi všestranným druhem koření a lze ji použít jednoduše tak, že jako jedinou ingredience použijete rajčata nebo přidáte jinou zeleninu, ale také maso nebo ryby atd. Někdy můžete mít tekutou rajčatovou omáčku, ale existuje několik triků, jak ji zahustit během několika minut. Podívejme se, jaké to jsou
Jak rychle zahustit tekutou rajčatovou omáčku
Dobře, máte to před sebou tekutá rajčatová omáčka že jste nalili do pánve, abyste ji zahřáli, a ve skutečnosti jste si uvědomili, že to tak nemáte rádi. Chcete ho hutnější a plnější. Ale jak to udělat takhle? Pak už víte, že nejviditelnější metodou, která vždy dává vynikající výsledky, je uvařit omáčku, aby se část vody přítomná uvnitř mohla odpařit.
Takto zredukovanou omáčku získáte pomalým vařením, častým mícháním omáčky, aby se nepřichytila ke dnu a nepřipálila se. Nakonec domácí omáčka Po uvaření tímto způsobem je pak připraven k použití k dochucení těstovin. Je zřejmé, že v některých případech není k vaření všechen čas domácí rajčatová omáčka klasickým způsobem. Tak co budeme dělat?
Kuchaři nám vycházejí vstříc, protože mají vždy nějaké eso v rukávu, když jde do tuhého, jako v tomto případě. Pokud tedy nemáte čas vaření dokonalé omáčky rajčatovou omáčku můžete zahustit přidáním látky, která dokáže absorbovat přítomné tekutiny.
To znamená, že mluvíme o kukuřičném škrobu nebo kukuřičné mouce, bramborovém škrobu, rýžové mouce, pšeničné mouce nebo znovu mleté krupici. Přidejte lžíci jednoho z těchto prášků do vaší rajčatové omáčky proséváním přímo do pánve, aby se nevytvořily hrudky, promíchejte, povařte pár minut a uvidíte, že vaše tekutá rajčatová omáčka bude mnohem hustší.
The post Trik šéfkuchaře pro zahuštění tekuté rajčatové omáčky během několika sekund appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.