Triky na perfektní kynuté těsto - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 271


Receptů na pečené dobroty z kynutého těsta existují stovky, možná i tisíce. 💯 Kynuté těsto je úžasně univerzální a můžete z něj připravit chléb, rohlíčky, ale i buchty, vánočku nebo skořicové šneky. Ačkoliv patří mezi těsta spíš pro lehce pokročilé, s video návodem šéfkuchaře Romana Pauluse ho zvládne připravit naprosto každý. 👍 Společně se podíváte na triky, ve kterých zjistíte, jaký je rozdíl v práci s čerstvým a sušeným droždím, čím vším můžete v těstě nahradit mléko a proč byste měli občas dát přednost kynutí v lednici namísto klasického kynutí na teplém místě. Nakonec stačí už jen vymyslet, co dobrého z těsta upečete! 🥖 Co to bude pro vás? Suroviny: · 35 g čerstvé droždí · 80 g krupicový cukr · 600 g polohrubá mouka · 90 g máslo · 4 × žloutek · 250 ml plnotučné mléko · 1 špetka sůl A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/triky-na-perfektni-kynute-testo

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Úvod 0:10 Založení kvásku 1:10 Zadělání těsta 2:12 Zamíchaní těsta 2:15 Kynutí těsta 2:43 Závěr

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek