Třpytivý drink na ledu a kořeněné horké portské - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 8 měsíce 75


Šéfkuchař Roman natočil video recept na dva sváteční drinky, které přijdou vhod nejenom na Vánoce a Silvestra, ale uděláte si jimi snadno radost i v ostatních chladných měsících. ❄️ Horký drink je zajímavou alternativou na klasický grog nebo svařák. Připravuje se z portského vína a přidává se do něj muškátový oříšek či skořice. 🔥 Ledový drink pak zahřeje zejména kombinací alkoholických nápojů, ze kterých se připravuje – uplatníte whisky, Bitterol i fernet. Oba drinky pak můžete ozdobit kouskem pomerančové kůry a pochutnat si na nich. 🍊 Jaký je váš oblíbený sváteční nápoj? Suroviny: Třpytivý drink na ledu: · led · 10 ml citronová šťáva · 25 ml Bitterol · 20 ml Queen Margot Blended scotch whisky 8 years · 15 ml Fernet citrus Alliance · zlatý prach ve spreji Belbake · bio pomerančová kůra Kořeněné horké portské: · 80 ml portské víno Tawny Porto Armilar · 10 ml cukrový sirup (cukr a voda) · 15 ml citronová šťáva · 80 ml horká voda · 1 špetka mletý muškátový oříšek · 1 skořicová tyčinka · bio pomerančová kůra A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/trpytivy-drink-na-ledu-a-korenene-horke-portske

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes: 0:00 Úvod 0:10 Příprava studeného drinku, příprava ledu 0:37 Přidání všech ingrediencí 1:09 Ozdobné třpytky 1:17 Promíchání 1:28 Přelití do sklenice a dozdobení 2:06 Příprava teplého drinku 2:54 Závěr

Lidl Lidl - Kulinářská akademie začátečníci Přečtěte celý článek