Už jste někdy měli tatarák z tuňáka? 🐟 Je to výjimečná specialita a šéfkuchař Roman Paulus připravil video recept, abyste si mohli udělat její netradiční verzi. Asijský tuňákový tatarák není vůbec složité připravit. Dozvíte se, jakou část filetu z ryby použít i jak tatarský biftek správně naškrábat lžící. 🥄 Až ho budete mít hotový, můžete ho nechat jen tak a dochutit jenom pepřem a solí, nebo ho smíchat s japonskou majonézou a korejskou miso pastou. Skvěle bude chutnat v sushi rolce nebo na krevetovém lupínku, ale neuděláte chybu ani když si ho dáte s kouskem topinky nebo jiného opečeného pečiva. 😋 O tom, jak vám chutnalo, nám dejte vědět do komentářů.
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu! https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/tunakovy-tatarak
Suroviny:
- 15 lžic (asi 200 g) naškrábaného pupku z čerstvého tuňáka
- 3 lžíce japonské majonézy
- 1 lžíce Kočchudžang (Gochujang) pasty
- 1 lžíce sekané čerstvé pažitky
- smažené krevetové lupínky k podávání
- hráškové výhonky na ozdobu