Ty nejlepší karlovarské knedlíky

před 1 rok 273
Ty nejlepší karlovarské knedlíky

Ten nejlepší karlovarský knedlík!


Budete potřebovat:


• 5 plátků bílého toustového chleba nebo 5 rohlíků

• 100 ml smetany ke šlehání (33%)

• 70 g rozpuštěného másla

• 2 vejce

• 20 g čerstvé petrželové natě

• hrst pažitky

• sůl

• pepř

Postup


1/ Pečivo nakrájejte na kostičky přibližně 1 x 1 cm a na suché pánvi nebo v troubě opečte dozlatova.

2/ Smetanu se žloutky rozmíchejte.

3/ Do mísy dejte opečené pečivo, přidejte smetanu a rozpuštěné máslo. Dochuťte solí a pepřem. Směs opatrně vařečkou promíchejte, aby se všechna tekutina vstřebala do opečených krutonů. Nakonec přidejte najemno nasekané bylinky.

4/ V jiné misce si mezitím vyšlehejte sníh z bílku a opatrně ho přimíchejte do směsi.

5/ Mezitím si do hrnce dejte vodu a přiveďte k varu.

6/ Z připravené směsi vytvořte válečky a zabalte je do potravinové fólie. Nezapomeňte fólii dobře utahovat, abyste z knedlíků vytlačili vzduch. A nakonec jemně párkrát propíchejte fólii párátkem.

7/ Takto připravené knedlíky vařte ve vroucí vodě přibližně 20-30 minut v závislosti na velikosti knedlíků.

8/ Po uvaření knedlíky z vody vyndejte a nechte ve fólii alespoň 10 minut odpočinout. Poté je můžete z fólie vyndat a servírovat.

9/ Dávám směs do tlačenkových sáčků , těch užších....a dělám z dvojité dávky...

Dobrou chuť!


Přečtěte celý článek