Ten nejlepší karlovarský knedlík!
Budete potřebovat:
• 5 plátků bílého toustového chleba nebo 5 rohlíků
• 100 ml smetany ke šlehání (33%)
• 70 g rozpuštěného másla
• 2 vejce
• 20 g čerstvé petrželové natě
• hrst pažitky
• sůl
• pepř
Postup
1/ Pečivo nakrájejte na kostičky přibližně 1 x 1 cm a na suché pánvi nebo v troubě opečte dozlatova.
2/ Smetanu se žloutky rozmíchejte.
3/
Do mísy dejte opečené pečivo, přidejte smetanu a rozpuštěné máslo.
Dochuťte solí a pepřem. Směs opatrně vařečkou promíchejte, aby se
všechna tekutina vstřebala do opečených krutonů. Nakonec přidejte
najemno nasekané bylinky.
4/ V jiné misce si mezitím vyšlehejte sníh z bílku a opatrně ho přimíchejte do směsi.
5/ Mezitím si do hrnce dejte vodu a přiveďte k varu.
6/
Z připravené směsi vytvořte válečky a zabalte je do potravinové fólie.
Nezapomeňte fólii dobře utahovat, abyste z knedlíků vytlačili vzduch. A
nakonec jemně párkrát propíchejte fólii párátkem.
7/ Takto připravené knedlíky vařte ve vroucí vodě přibližně 20-30 minut v závislosti na velikosti knedlíků.
8/
Po uvaření knedlíky z vody vyndejte a nechte ve fólii alespoň 10 minut
odpočinout. Poté je můžete z fólie vyndat a servírovat.
9/ Dávám směs do tlačenkových sáčků , těch užších....a dělám z dvojité dávky...
Dobrou chuť!