Udělejme si výlet do Umbrie kuchyně objevit to nejlepší typické umbrijské recepty užívat si sami nebo ve společnosti. Tradiční pokrmy se většinou připravují z jednoduchých surovin chudé kuchyně. Pojďme se podívat, jak si je užít.
Začněme klasikou rigatoni s vepřovým masem připravené s klobásou a lanýžem. Pro ty, kteří nemají rádi maso, je tu ještě jednodušší varianta lanýžové těstoviny. Těmto prvním může předcházet černé olivy s pomerančisvěží a lahodný předkrm.
Dalším slavným receptem z umbrijského území je Velikonoční pizza, jakýsi slaný koláč, který se jí s uzeným masem a sýry. A pak je tu vlajkadruh peperonaty, která se podává jako příloha, zatímco Cipollata je to polévka, kterou si vychutnáte horkou.
Nakonec jako dezert vyzkoušejte Crescenda s makronkami, Umbrian rock nebo pinokát z Perugielahodné dezerty, které jsou opravdu jednoduché na přípravu.
The post Typické umbrijské recepty: nejznámější na přípravu appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.