Tyto potraviny (a nápoje) mají negativní účinky na pokožku: buďte opatrní

před 10 měsíce 49
Tyto potraviny (a nápoje) mají negativní účinky na pokožku: buďte opatrní

Naše pokožka, zejména v létě, je ohrožena ještě více. Nejen sluneční paprsky: škodlivé účinky může mít i to, co jíme a pijeme

O své tělo se musíme neustále starat. Naše kůže, zejména je vystavena řadě činitelů a problémů, které jej mohou poškodit a vytvořit různé problémy. Zejména v létě je proto dobré chránit to, co je naše zbroj, pevná, ale zároveň křehká. A pak to udělej Buďte opatrní s těmito potravinami a nápojiprotože na naši pokožku mají spíše negativní účinky.

O to víc v létě. Naše pokožka je v létě vystavena dodatečnému stresu ve srovnání s těmi, které zažívá během roku. Vše, co je potřeba, je vystavení slunečnímu záření:opálení všem se nám to líbí, všichni se s jantarovou pletí vidíme krásnější, ale zároveň se musíme snažit problémům s pletí předcházet. Radou proto vždy je používat opalovací krémy a ochrany, které nás mohou ochránit před problémy, jako jsou vyrážky a dermatitida nebo v horším případě kožní nádory.

V létě je ale pleť také negativně zatěžována tím, že, jak je notoricky známo, chodíme více ven a navštěvujeme více restaurací a klubů. A během večerů plných zábavy, které si v těchto týdnech zákonitě musíme užít, je mnohem pravděpodobnější, že budeme moci konzumovat (třeba v nadměrné formě) některé potraviny a potraviny, které naší pleti dosti škodí. Zde je to, co jsou a jaké mají účinky.

Potraviny a nápoje, které mají negativní účinky na pokožku

První rada, kterou vám dáme, je vyhnout se nadměrné konzumaci alkoholu. Mimochodem, děláme to vždycky. Alkohol, který v nás momentálně vyvolává euforii a baví nás, je vlastně základem mnoha problémů všeho druhu. Od krevního tlaku po kardiovaskulární, nemluvě o neurologických. Dnes už ale víme, že škodí i pleti. Studie ukazují, že nadměrná konzumace alkoholu je spojena s předčasným stárnutím pokožky a může také způsobit výskyt kožních onemocnění, jako je rosacea, ekzém a lupénka.

Nadměrná konzumace alkoholu škodí kůži foto: Ansa (buttalapasta.it)

Při odběru tedy buďte opatrní cukry. Evidentně jde o látku pro tělo potřebnou, která vlastně zvyšuje krevní tlak, který je v tomto horku vždy trochu nízký. Nikdy byste to ale neměli přehánět. Není nutné jej zcela eliminovat, nicméně je známo, že urychluje předčasné stárnutí pokožky. Berme to s mírou.

V neposlední řadě věnujte pozornost suplementům. Pokud hledáme dokonalý tvar, musíme se stále snažit to nepřehánět syrovátkové proteinové doplňkykteré mohou vyvolat akné: V některých případech je výhodnější konzumovat veganský proteinový prášek.

The post Tyto potraviny (a nápoje) mají negativní účinky na pokožku: buďte opatrní appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek