V létě jsme „geneticky nejtvrdší“ a zdraví bychom si měli udržovat sezónním ovocem

před 11 měsíce 37
V létě jsme „geneticky nejtvrdší“ a zdraví bychom si měli udržovat sezónním ovocem

Tělo není schopno správně využít vitamín D, pokud nemá dostatečné množství hořčíku, proto zvyšte svůj jídelníček o potraviny, které právě dozrávají.

Léto je ta správná příležitost, jak si zlepšit zdraví, jíst zdravě s čerstvými potravinami, shodit možná pár kilo navíc a usmát se. Lékaři to radí používejte čerstvé ovoce a zeleninu z vaší oblasti, zůstaňte venku, choďte na túry, cvičte a více se stýkajte.

V létě jsme „geneticky nejtvrdší“

Odborníci tvrdí, že je to nejteplejší a nejjasnější období roku, období, kdy jsou lidé „geneticky nejdrsnější“, na druhou stranu dochází i k pozitivním chemickým změnám v mozku, tvrdí doktor Betul Hatipoglu z endokrinologické kliniky. , Diabetes and Metabolism na Cleveland Clinic.

– Jste psychicky v plné síle, vaše nálada a pozornost jsou na vrcholu, sršíte energií. Většina lidí se v tomto ročním období cítí nejzdravěji a nejšťastněji – říká Dr. Hatipoglu.

Přirozeně spalujeme více kalorií

Metabolismus se zrychluje, tělo se stává méně odolným vůči inzulínu, efektivněji využívá glukózu na energii, takže přirozeně spálíte více kalorií. Delší dny a teplé počasí pomáhají spustit některé z těchto změn. Vystavení většímu množství přirozeného světla během dne ovlivňuje lepší náladu a produktivitu, kvalitnější spánek. Léto je také nejlepší lék proti depresi, trávit více času venku, s přáteli, psychologové tvrdí, že to může mít dobrý vliv na vaši psychiku, náladu, energii.

Vitamin D – klíč k dobré imunitě

Léto je také ročním obdobím, které je vhodné využít k příjmu vitaminu D, který je zásadní pro dobrou imunitu, větší odolnost a silnější kosti. Využijte na maximum sezónní čerstvé ovoce a zeleninu, které tělu dodají další vitamíny a antioxidanty. Odborníci tvrdí, že lidé v našich klimatických podmínkách mají obecně dostatečné množství vitaminu D. Zima je však ročním obdobím, kdy není tolik slunce, a proto využijte léto a zásobte tělo dostatečným množstvím tohoto vitaminu.

Tvrdí to Americká osteopatická asociace tělo není schopno správně využít vitamín D, pokud není dostatek hořčíku.

– Vitamin D je metabolizován v játrech a ledvinách a enzymy, které tomuto procesu napomáhají, potřebují hořčík – říká zástupce American Osteopathy Association, Dr. Muhamed Razake.

Potraviny bohaté na hořčík

Dr. Razake doporučuje doplnit svou stravu potravinami bohatými na hořčík, jako je zelená listová zelenina a celozrnné výrobky. Doporučené dávky hořčíku jsou 310 až 320 miligramů. Porce syrového špenátu obsahuje 135 miligramů a hrst mandlí asi 108 miligramů. Hodně hořčíku obsahuje mangold, hrášek, brokolice, kapusta, černé fazole, čočka, lískové ořechy, arašídy, cizrna, banány, jahody, ostružiny, fíky, hořká čokoláda, kefír a maso.

V létě jsou trhy plné ovoce a zeleniny bohaté na vitamín C, fytonutrienty a antioxidanty, jako je lykopen. Použijte bobule, rajčata, brambory, rukolu, kukuřici.

Kdykoli je to možné, jezte ovoce nebo zeleninu syrové. Tip je použít čerstvé sezónní ovoce a zeleninu. V tuto chvíli dejte přednost čerstvým jahodám, malinám, broskvím, meruňkám, protože banány nebo citrusy jsou dostupné po celý rok.

The post V létě jsme „geneticky nejtvrdší“ a zdraví bychom si měli udržovat sezónním ovocem appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek