Vaječná miska Egg hooper - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 83


Jaká je oblíbená snídaně v jihovýchodní Asii? 🇱🇰 Nejsou to klasické lívance ani palačinky, ale vajíčka připravená na způsob „egg hopper“. Tento skvělý pokrm objevil šéfkuchař Roman Paulus na svých cestách po Srí Lance a teď se ho můžete naučit i vy. 🍳 Indická snídaně spočívá v kynutém těstě s rýžovou moukou, kokosovým mlékem, vejci a speciální směsi plné šalotky a voňavého koření, ve které nechybí ani skořice nebo kardamom. Až budete mít hotovo, můžete si tuto výživnou snídani dopřát u stolu, ale také si ji vzít s sebou na cestu do práce jako praktický vajíčkový sendvič. 🥪 Prozraďte nám, co nejraději snídáte vy! Suroviny: Těsto: · 100 g rýžová mouka · 0,5 lžičky sušené droždí · 1 lžička cukr · 1 × vejce „M“ · 1 lžíce strouhanka · 150 ml kokosové mléko · 70 ml kokosová smetana Posyp: · 3 lžíce kokosový olej · 80 g šalotka · 2 stroužky česnek · 1 × pálivá paprička · 1 lžička cejlonská skořice · 6 tobolky kardamom · 6 × hřebíček · pepř · 6 × kari lístek · pandamový list · 2 lžička mletá kurkuma · 1 lžička mleté chilli · 1 lžička drcené chilli Dokončení: · 10 × vejce „M“ · sůl · pepř A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/vajecna-miska-egg-hooper

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

0:00 Úvod 0:22 Příprava těsta 1:05 Kynutí těsta 1:09 Příprava posypu 2:20 Dodělání těsta 2:33 Příprava vajec 3:28 Servírování

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek