Roztékající žloutek, vůně slaniny a roztavený čedar…Že to zní jako sen? Pojďte si s námi připravit tento vaječný sendvič, který si zamilujete! Skvěle se hodí na bohatý víkendový brunch nebo jako rychlá večeře.
Ingredience
- 2 velká vejce
- 2 plátky oblíbeného chleba (třeba kváskového)
- 2 - 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann's
- 2 plátky čedaru nebo ementálu
- 2 plátky slaniny
- máslo nebo olej na smažení (záleží na vás)
- sůl a pepř podle chuti
Příprava
Nejprve na pánvi osmažte slaninu do křupava. Doporučujeme opéct také chléb, aby byly plátky zlatavé. Jeden plátek po opečení potřete tatarskou omáčkou, zasypte sýrem a ten rozpusťte pomocí flambovací pistole nebo jej vložte na chvíli pod gril.
Mezitím si na pánvi na středním plameni připravte volská oka. Do pánve s trochou másla nebo oleje rozklepněte vejce, dochuťte je špetkou soli i pepře a usmažte je do požadované propečenosti. Doporučujeme nechat žloutek mírně tekutý, což dodá sendviči extra šťavnatost.
K finálnímu poskládání sendviče potřete i druhý plátek chleba tatarskou omáčkou, položte na něj opečenou slaninu a na ni obě volská oka se žloutky vedle sebe. Navrch přidejte předpřipravený plátek chleba s opečeným sýrem. Dobrou chuť!