Tradiční žloutkové věnečky jsou klasika, kterou jste určitě už mnohokrát ochutnali. 🇨🇿 Vyzkoušeli jste ale i francouzské éclairky, které se těm našim věnečkům a větrníkům náramně podobají? 🇫🇷 Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak připravit vanilkovou náplň do těchto zákusků z odpalovaného těsta i jak je s pomocí cukrářského sáčku naplnit. Nakonec můžete každou éclair namočit do čokoládové ganache a posypat svými oblíbenými restovanými ořechy. 🌰 Vyzkoušíte?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/
Suroviny:
- 250 ml plnotučného mléka
- 140 g krupicového cukru
- 1 vanilkový lusk (semínka)
- 60 g másla
- 30 g hladké mouky
- 30 g kukuřičného škrobu
- 100 ml smetany ke šlehání (33 %)
- upečené základy na éclair
- čokoládová ganache
- sekané lískové ořechy na ozdobu