Vanilkové éclair s čokoládou - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

11 měsíce starý 71


Tradiční žloutkové věnečky jsou klasika, kterou jste určitě už mnohokrát ochutnali. 🇨🇿 Vyzkoušeli jste ale i francouzské éclairky, které se těm našim věnečkům a větrníkům náramně podobají? 🇫🇷 Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak připravit vanilkovou náplň do těchto zákusků z odpalovaného těsta i jak je s pomocí cukrářského sáčku naplnit. Nakonec můžete každou éclair namočit do čokoládové ganache a posypat svými oblíbenými restovanými ořechy. 🌰 Vyzkoušíte? A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu! https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/ Suroviny: - 250 ml plnotučného mléka - 140 g krupicového cukru - 1 vanilkový lusk (semínka) - 60 g másla - 30 g hladké mouky - 30 g kukuřičného škrobu - 100 ml smetany ke šlehání (33 %) - upečené základy na éclair - čokoládová ganache - sekané lískové ořechy na ozdobu




Lidl Lidl - Kulinářská akademie profi Zdroj