Velikonoční klobásníky – Kuchyně Lidlu #Food #Recepty

před 1 týden 9


Velikonoční klobásníky jsou symbolem sváteční pohody a dobrého jídla. 😋 Toto tradiční pečivo plněné mletým masem se peklo v mnoha českých domácnostech po generace. Nadýchané těsto a voňavá masová náplň jsou neodolatelná kombinace, můžete je ale naplnit také klobásou. Klobásníky jsou ideální nejen na velikonoční stůl, ale i jako skvělé občerstvení pro přátele. Pustíte se s námi do jejich přípravy? 😉 Suroviny: Těsto: • 200 g hladká mouka • 300 g polohrubá mouka • 42 g čerstvé droždí (1 kostka) • 1 lžička cukr krupice • 250 ml plnotučné mléko • 3 vejce „M“ (pouze žloutky) • 2 lžičky sůl • 180 ml rostlinný olej • na vymazání vepřové sádlo Náplň: • 1 kg mleté vepřové maso • 2 vejce „M“ (pouze bílky) • 2 lžíce majoránka • 5 stroužků česnek • sůl • pepř • 8 lžic plnotučné mléko • 2 lžíce sladká mletá paprika • 100 g strouhanka • na vymazání máslo • na potření máslo • na posypání mák celý A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/velikonocni-klobasniky

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek