Velikonoční klobásníky jsou symbolem sváteční pohody a dobrého jídla. 😋 Toto tradiční pečivo plněné mletým masem se peklo v mnoha českých domácnostech po generace. Nadýchané těsto a voňavá masová náplň jsou neodolatelná kombinace, můžete je ale naplnit také klobásou. Klobásníky jsou ideální nejen na velikonoční stůl, ale i jako skvělé občerstvení pro přátele. Pustíte se s námi do jejich přípravy? 😉
Suroviny:
Těsto:
• 200 g hladká mouka
• 300 g polohrubá mouka
• 42 g čerstvé droždí (1 kostka)
• 1 lžička cukr krupice
• 250 ml plnotučné mléko
• 3 vejce „M“ (pouze žloutky)
• 2 lžičky sůl
• 180 ml rostlinný olej
• na vymazání vepřové sádlo
Náplň:
• 1 kg mleté vepřové maso
• 2 vejce „M“ (pouze bílky)
• 2 lžíce majoránka
• 5 stroužků česnek
• sůl
• pepř
• 8 lžic plnotučné mléko
• 2 lžíce sladká mletá paprika
• 100 g strouhanka
• na vymazání máslo
• na potření máslo
• na posypání mák celý
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/velikonocni-klobasniky
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/