Vepřový řízek s vídeňským bramborovým salátem recept

1 týden starý 4
Vepřový řízek s vídeňským bramborovým salátem recept

Vepřový řízek s vídeňským bramborovým salátem recept

Vepřový řízek z krkovice s lehkým vídeňským bramborovým salátem, do kterého se nepřidává majonéza a díky tomu je dietnější než klasický salát. Jako příloha je ideální zeleninový nebo jen okurkový salát nakyselo.

Video vepřový řízek s vídeňským bramborovým salátem

VÍDEŇSKÝ SALÁT:

  • 700 g vařených brambor (varný typ A)

  • 1 malá červená cibule

  • sůl

  • pepř

  • 1 lžíce slunečnicového oleje

  • 1 lžíce octa 8%

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • 100 ml hovězího vývaru

ŘÍZKY:

  • plátky vepřové krkovice

  • sůl

  • pepř

  • olej na smažení

  • vejce

  • strouhanka

  • hladká mouka

Tipy:

Řízky vždy obalujeme až těsně před smažením. Jedině tak na nich zůstane strouhanka pěkně držet.

Na řízky můžeme použít buď plátky vepřové krkovice nebo vepřovou kýtu.

Do bramborového salátu jsou jednoznačně nejvhodnější brambory varného typu A. Drží pohromadě a nerozvaří se.

Přehrát recept jako video:
video

2022-09-17

Vaříme s mozkem Vaříme s mozkem - Hlavní jídla Zdroj