Vodu z mozzarelly nikdy nevyhazujte: když zjistíte, co skutečně obsahuje, oněmíte

před 10 měsíce 1356
Vodu z mozzarelly nikdy nevyhazujte: když zjistíte, co skutečně obsahuje, oněmíte

Mozzarella je jedním z nejchutnějších a nejkonzumovanějších sýrů, zejména v Itálii. Proto byste jeho vodu neměli vyhazovat

Mozzarella je jedním z nejkonzumovanějších sýrů u nás a kromě své vytříbené chuti má na své straně i několik prospěšných vlastností, díky kterým je skutečně jedinečná svého druhu. Možná často najdeme tento sýr na našich stolech na rychlou letní večeři jako salát Caprese nebo v mnoha pokrmech, jako je lilek parmigiana, na pizzu a v mnoha dalších chutných receptech.

Mozzarella má mnoho prospěšných vlastností: obsahuje proteiny, které pomáhají posilovat svalovou tkáň a imunitní systém. Obsahuje také hodně vápníku, který je dobrý pro kosti a zuby. Má také určitý obsah vitamín B/B12, který se používá k povzbuzení a dodání síly nervové soustavě. Mozzarella je také bohatá na fosfor, hořčík, draslík. Je tu jedna věc, kterou si však ne každý uvědomuje, a tou je skutečnost Vodu z mozzarelly byste neměli vyhazovat. Pojďme společně zjistit, proč to neudělat.

Nikdy nevyhazujte vodu z mozzarelly: zde je pravý důvod

V tuto chvíli se někteří budou divit proč nevyhazovat voda z mozzarelly, protože je to prakticky spontánní akce. Ve skutečnosti je to obvykle první věc, kterou uděláte, když otevřete balíček mozzarelly. Nejprve vylijte vodu a poté ji vložte do misky. Přesto by to bylo a velká chyba to udělatprotože voda z tohoto sýra se dá znovu využít jiným způsobem.

Jelikož je výše zmíněná voda složena ze zředěné kyselé syrovátky, zvlákňovací vody a soli, obsahuje vitamíny a minerály, bílkoviny, ale i probiotika. Lze s ním namáčet luštěniny před vařením (a neměly by se poté solit, protože v této vodě je již hodně soli).

Lze jej dokonce použít na těsto na pizzu a celozrnný chléb nebo na vaření těstovin a rýže (aniž by se dodatečně přidávalo příliš mnoho soli). A právě proto, že obsahuje mléčné kvasy, ji někteří lidé nahrazují zákysem a pivovarskými kvasnicemi. Tak, bylo by to skvělé řešení pro nové výtvory, místo aby je vyhazovali. Ve skutečnosti je také velkým pomocníkem při zalévání rostlin. Samozřejmě po naředění vždy kvůli soli, která by také mohla poškodit zdraví našich rostlin.

The post Vodu z mozzarelly nikdy nevyhazujte: když zjistíte, co skutečně obsahuje, oněmíte appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek