Vracíme se k výrobě babiččiných dortů, ale pozor na chybu: riskujete, že všechno vyhodíte a utratíte spoustu peněz

před 10 měsíce 74
Vracíme se k výrobě babiččiných dortů, ale pozor na chybu: riskujete, že všechno vyhodíte a utratíte spoustu peněz

Po sezóně zmrzlin a studených dezertů se vracíme k výrobě klasických babiččiných dortů, zde je trik, jak se vyhnout riziku propadáku.

Udělat pěkný měkký a voňavý dort, který si můžete vychutnat společně se svými blízkými, je pravděpodobně jedním z nejkrásnějších zážitků pro ty, kteří se rádi starají o svou rodinu a cítí štěstí, když vidí ostatní šťastné. Malý kousek dortu dobře udělaný může opravdu hodně zajít. Nejen uspokojit své chuťové buňky a utišit svůj hlad, ale například sdělit ostatním všechno to dobré, co k nim cítíte, a to i beze slova.

Často všaknavzdory mnoha dobrým úmyslům a navzdory tomu, že jsme do toho vložili veškerou dobrou vůli, dort, který se připravuje s tolika láskou, dopadne – řekněme – špatně. Přes přidání příslušné dávky droždí uvedené v seznamu ingrediencí receptu, který jste dodrželi, nekyne správně, nebo těsto zůstává nedefinovatelné mappazzone které je těžké spolknout. Víte, proč se to děje? Důvod je jeden.

Tipy na přípravu dokonalého dortu

Abyste nevyhodili všechen dezert, který jste s takovou trpělivostí a láskou připravili, musíte dodržovat pár základních triků, které by měl znát každý. Jak víte, vaření a také výroba pečiva se řídí pravidly, která jsou v praxi součástí světa chemie, fyziky a matematiky.

Takže malý detail, který se vám může zdát směšný a banální, je ve skutečnosti schopen udělat rozdíl mezi dobře vyrobeným, měkkým a jemným dezertem, lahodným jako Klasický prstenový dort a dezert k zahození.

Ale jak udělat dokonalý dort? Nejčastější chyba, které se rozhodně musíte vyhnout když děláte kynutý koláč je použít studená vejce z lednice. V tomto případě by mohlo dojít k ohrožení šlehání s cukrem a pokud se vejce špatně šlehá, tedy nedokážou do sebe vpravit dostatek vzduchu, váš dezert nebude nikdy hezký a měkký.

Jediné vejce, pokud je tedy použito při nesprávné teplotě, může zkazit úspěch dezertu. Nejčastějším výsledkem je v tomto případě špatně vykynutý koláč, uvnitř přeplněný a s rizikem, že bude tvrdý na patře. Pamatujte tedy na tento trik: měli byste vždy používat vejce pokojové teploty a také mléko a máslo, pokud není v receptu výslovně uvedeno, jak je používat.“studené z lednice“.

Další chybou, které se absolutně vyhnout, je použití nesprávné formy k pečení dortu. Pokud nevíte jak upravit velikost dortové formy k vaření dezertu, který jste připravili, se můžete podívat na naši malou, ale drahocennou hloubkovou analýzu, která vám ušetří vaření vašeho dortu.

The post Vracíme se k výrobě babiččiných dortů, ale pozor na chybu: riskujete, že všechno vyhodíte a utratíte spoustu peněz appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek