Vypouštíte vodu z těstovin ve dřezu? Už to nikdy nedělejte, riziko je velmi vysoké

před 10 měsíce 63
Vypouštíte vodu z těstovin ve dřezu? Už to nikdy nedělejte, riziko je velmi vysoké

Ne, neříkejte mi, že stále vypouštíte vodu z těstovin ve dřezu! Nevíte, jaké škody může tato „jednoduchá“ akce způsobit: zde je riziko, které podstupujete.

A poté, co uvaříme vodu, přidáme sůl, zalijeme tvar těstovin, který máme nejraději a trpělivě čekáme, až se uvaří al dente, máme tendenci udělat velmi jednoduchý úkon, který nás však může stát velmi, velmi draho. Ve skutečnosti, pokud by byl proveden průzkum, nejméně devět z deseti lidí by odpovědělo, že vyčerpávajívoda na vaření těstovin přímo ve dřezu.

Stručně řečeno, je to jakési nepsané domácí pravidlo, které řídí naše vaření, jeden z těch zvyků předávaných z generace na generaci, kterých je však mnohem více. riskantní než si člověk ve skutečnosti dokáže představit. Trubky jsou ve skutečnosti velmi choulostivé, a proto byste neměli jen tak vyhodit vše, co je v kuchyni na dosah.

Což je důvod, proč byste například neměli nikdy, nikdy vyhodit kávová sedlina. Ve skutečnosti instalatéři nepochybují: je to jedna z nejčastějších příčin ucpání kuchyňského dřezu. Ale rozhodně nejsou jediní. I těstoviny, jakkoli jsou dobré, skrývají vážná úskalí. Ale co jsou zač?

Už žádná voda na vaření těstovin ve dřezu: odhalení jednoho z nemyslitelných rizik

Vyjdeme ze zásadní premisy: pokud spadnou jen dvě nebo tři fusilli nebo rigatoni, není to nepřekonatelný problém. Problém nastává, pokud je množství nadměrné. V těchto případech ve skutečnosti může být rýže i těstoviny zapřisáhlí nepřátelé našeho umyvadla.

Rýže i těstoviny přicházejí do styku s vodou zvětšit jejich objem a riziko je, že mohou kvůli své velikosti ucpat potrubí. Tady to ale nekončí. V případě těstovin je ve skutečnosti i další úskalí. Právě proto, že jsou vyrobeny z mouky, mohou těstoviny smíchané s vodou zlepit a vytvořit silný film, který se z trubek obtížně odstraňuje, a tím je ucpává a také zachycuje další věci, které jsou vhozeny do dřezu. Zkrátka ne zrovna nejlepší.

Možná byste ji mohli znovu použít pro vaši zahradu, protože léto oficiálně přišlo. Popravdě, voda na vaření na těstoviny, ale i rýži a zeleninu, pokud není osolená, je jako stvořená zalít květiny nebo možná zeleninová zahrádka, aby byla svěží!

The post Vypouštíte vodu z těstovin ve dřezu? Už to nikdy nedělejte, riziko je velmi vysoké appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek