Ve starých normách najdete recept (ČSN 15406) který se jmenuje sekaná svíčková. Pro dnešek se ale nebudu držet starých norem ale udělám si recept po svém. Proto použiju název - Sekaná pečeně se zeleninou a smetanou. Do sekané jsem použil mleté maso z hovězího a vepřového masa, půl na půl. Ve videu najdete taky pár dobrých tipů pro výrobu skvělé domácí sekané pečeně. Recept je hodně starý a určitě si zaslouží pozornost i v této době, je to vynikající pochoutka! Jako přílohu jsem místo knedlíků zvolil netradičně brambory, které se k tomuto pokrmu překvapivě hodí a moc mi chutnalo. Brambory zkrátka více "ladí" k sekané. Kdo má rád těstoviny, není problém! Určitě vyzkoušejte lahodnou sekanou a poctivou zeleninovou omáčku se smetanou, nebo jestli chcete, tak si ji můžeme nazvat "svíčková" ? Nebudete litovat! Dobrou chuť Vám přeje Brepta.
►►
A jedno překvapení na závěr! Když v e-shopu www.premiove-noze.cz v nákupním košíku zadáte heslo RBB získáváte 20% slevu na vybrané nože! (Kromě zboží v akci) To je malý dárek ode mne. Blíží se Vánoce a určitě se bude hodit.
►►
Breptovo krájecí prkénko (RBB a Duspiva) objednávejte ZDE: https://duspiva.receptybezbrepty.cz
►►
Litinové nádobí SKEPPSHULT a velice oblíbený mlýnek na koření objednávejte ZDE: https://www.receptybezbrepty.cz/litinove-nadobi-skeppshult/
Seznam ingrediencí které jsme použili:
Slanina
Cibule
Mleté maso
Vajíčka
Hořčice
Majoránka, kmín, pepř, sůl
Strouhanka
Celer, petržel, mrkev
Jalovec, Bobkový list, nové koření
tymián, Citronová kůra
Hladká mouka, Vývar
Smetana, cukr
Tak na co čekáte? Hurá do kuchyně!
#Ceskakuchyne #Sekaná #Veprovemaso #Hovezimaso