Máte bohatou a pestrou spíž a chcete mít vše po ruce, když je čas vařit. Chybí vám ale jeden detail.
Aby jídlo déle vydrželo, je každodenní boj všech lidí, kteří jsou ohleduplní k životnímu prostředí i ke své peněžence a nechtějí v kuchyni plýtvat. Je tedy dobré vědět, jak je nejlépe skladovat, aby byly voňavé a připravené k vaření.
Ale pokud jste si všimli, že se místo toho některé potraviny pokazí téměř okamžitě, s největší pravděpodobností děláte něco špatně v ochraně přírody. Pojďme zjistit více.
Skladujte potraviny, dávejte pozor, abyste neudělali chyby
Chlazení je jedna z hlavních metod konzervace potravin a nejběžnější, dokonce i nejjednodušší, chceme-li. Mnozí tak přemýšlejí o uložení všeho do lednice, aby se vyřešila otázka trvanlivosti potravin. Ale pro některé potraviny může být tento výběr dokonce škodlivý. Ve skutečnosti existují potraviny, které by se nikdy neměly dávat do lednice. A možná jste je také vždy skladovali špatně.
Možná to nevíš některé potraviny nemají rády vlhký chlad v lednici. Proto je nikdy nedávejte dovnitř. Stále je čas změnit kurz a už nikdy neudělat stejnou chybu v kuchyni.
Samozřejmě mluvíme o cibuli, zde je největší chyba v kuchyni, skladování cibule na polici v lednici. Existují důvody, které souvisí se samotným složením této zeleniny, chemická otázkaVe zkratce!
Pojďme se ale blíže podívat na to, proč by se cibule nikdy, nikdy neměla skladovat v lednici. Za prvé jsou to příliš nízké teploty, které mohou trvale zhoršit kvalitu cibule. Nezáleží na tom, jestli máte v rukou červenou cibuli, bílou nebo zlatavou cibuli nebo třeba nějakou šalotku. Lednice není nikdy dobrou volbou pro skladování takové zeleniny.
V konečném důsledku mohou nízké teploty a vlhkost, což je v podstatě klima nacházející se uvnitř lednice, způsobit, že cibule bude hnít mnohem rychleji. Kromě toho mohou přeměnit přítomné škroby na cukry a zničit jejich chuť a tím i vaši recepty s cibulí nebudou moc chutné.
Jak tedy cibuli skladovat? Cibule se musí konzervovat na chladném a suchém místě, vložte do proutěného košíku nebo papírového sáčku a vložte do spíže. Pokud jste však již cibuli nakrájeli nebo nakrájeli a zbyla vám, můžete ji umístit do vzduchotěsné nádoby do lednice a uložit do tří dnů nebo do mrazáku, kde vydrží i několik měsíců.
The post Vždycky jste je skladovali špatně: to je největší chyba v kuchyni appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.