WHO to odhaluje: jediná dieta, kterou je třeba dodržovat, je pouze tato: bezpečná, účinná a přináší výsledky

před 10 měsíce 100
WHO to odhaluje: jediná dieta, kterou je třeba dodržovat, je pouze tato: bezpečná, účinná a přináší výsledky

Špatná výživa způsobuje miliony úmrtí po celém světě každý rok: Světová zdravotnická organizace uvádí dietu, kterou je třeba dodržovat, abyste se cítili dobře

Mezi mnoha, které naše planeta zažívá, patří potravinová nouze k těm, které vyvolávají největší obavy. Nejen pro to, co se týká podvýživa, zvláště závažné zejména v určitých oblastech světa, ale také s ohledem na špatné stravovací návyky. V tomto bodě,Světová zdravotnická organizacekterý stanovil, že pouze jedna dieta je uznávána vědou pro její výhody.

Velmi často se snažíme zvýšit povědomí o nutnosti osvojit si přiměřené a zdravé stravovací návyky. Zdravým životním stylem a stravou bez excesů můžeme v podstatě předejít vzniku velmi závažných onemocnění jako je cukrovka, ale i rakovina.

Přesto se u nás i ve světě množí nejen poruchy příjmu potravy jako anorexie či bulimie (ale nejen mezi nejmladší), ale bohužel i diety často vydávané lidmi bez jakýchkoliv odborných znalostí, které nám slibují dostat zpět do formy, které ale ve skutečnosti našemu organismu způsobují značné škody a nerovnováhu.

Z tohoto důvodu byl nutný zásah Světové zdravotnické organizace, která nám na základě vědeckých důkazů vysvětluje že existuje pouze jedna dieta, kterou rozsáhlá literatura označuje za prospěšnou pro naše tělo: všichni bychom udělali dobře, kdybychom si ho co nejdříve osvojili.

Jediná bezpečná, účinná a přinášející dieta: podle WHO

Špatná výživa byla v posledních dnech definována jako „velký zabiják“, vzhledem k tomu, že přibližně třetina úmrtí na celém světě je způsobena neadekvátními a neuznanými dietami. Nedávno řečeno, je Tedros Adhanom Ghebreyesus, generální ředitel Světové zdravotnické organizacehovořící na zasedání “Zdravá strava, kultury a tradice: lekce ze středomořské stravy“.

S ohledem na závažnost jevu proto musela zasáhnout WHO, což naznačuje pouze středomořská strava jako jediná může být skutečně definována jako zdravá: jeho přínosy jsou ve skutečnosti potvrzeny roky studií a vědeckou literaturou. Je to proto, že podle vědy musí nutriční zásoba našeho těla pocházet především ze sacharidů a nenasycených tuků, z omezeného množství jednoduchých cukrů, trans a nasycených tuků, červeného masa, zpracovaných potravin.

A středomořská strava má všechny tyto požadavky charakterizované nezpracovanými potravinami, na bázi čerstvé zeleniny a ovoce, olivového oleje, luštěnin a ryb, málo červeného masa. Studie nám říkají, že středomořská strava může podporovat dlouhověkost, nižší riziko kardiovaskulárních onemocnění a některých typů rakoviny. Světové dědictví, tak jak je UNESCO již nějakou dobu považuje.

The post WHO to odhaluje: jediná dieta, kterou je třeba dodržovat, je pouze tato: bezpečná, účinná a přináší výsledky appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek