Napadlo by vás někdy k přípravě masa použít jámu? 🤔 Tento starobylý způsob vaření využil šéfkuchař Roman Paulus, aby ukázal, že velké kusy masa – zejména pak zvěřiny – se dají připravovat i méně tradičně. Natočil proto video návod na zakopanou dančí plec, ale určitě můžete použít i jinou zvěřinu (např. jelena nebo srnce) nebo jiný velký kus masa. 🦌 Na recept potřebujete kromě plece jen bylinky, česnek, cibuli a samozřejmě dostatečně velkou jámu vyskládanou horkým kamením. Věřte, že na takto netradičně připraveném mase si pochutnají všichni vaši hosté! 😋 Už jste někdy takhle vařili?
Suroviny:
1 dančí plec
sůl
pepř
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
10 stroužků česneku
3 cibule
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/zakopana-zverina
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
0:00 Zakopání dančí plece úvod
0:11 Okořenění masa
0:37 Přidání bylinek
1:07 Zabalení do alobalu
1:20 Vložení masa do jámy
3:00 Zasypání masa a pečení
3:23 Vyndání masa z jámy
4:20 Rozbalení masa z alobalu
5:05 Závěr