Pita chléb nemusí sloužit jen jako příloha, ale také jako základ hlavního chodu, což vám ve svém video receptu dokáže šéfkuchař Roman Paulus. 🇬🇷 Tentokrát natočil návod na vegetariánský recept, jehož základem je právě pita chléb a veganské kousky s příchutí tuňáka (které můžete klidně zaměnit za samotného tuňáka). 🐟 Ty stačí smíchat s červenou cibulí, lahůdkovou cibulkou a několika dalšími surovinami a pod vrstvou sýra zapéct na rozkrojeném chlebu. Celý recept ještě doplní lehký salát s avokádem a dresinkem tisíce ostrovů. 🏝️ Už jste někdy podobnou vegetariánskou pochoutku vyzkoušeli?
Suroviny:
· 2 pita chléb
· 300 g veganské kousky s tuňákovou příchutí Vemondo
· 1 lahůdková cibulka
· 1 červená cibule
· 2 avokádo
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 4 lžíce veganská majonéza
· 1 lžíce mleté chilli papričky Italiamo
· 40 g citronová šťáva
· 100 g niva Náš kraj
· 100 g ementál Milbona
· 200 g mix listových salátů
· 1 snítka bylinky (bazalka, máta)
· dresink tisíce ostrovů
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/zapeceny-pita-chleb-s-veganskymi-kousky-s-tunakovou-prichuti-a-syrem
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava pitta chleba
0:36 Náplň
2:01 Pečení v troubě
2:13 Dokončení dresinkem a servírování