Zbytky masa ze srpnové dovolené? Zjistěte, jak ho skladovat a vydrží vám i několik dní

před 10 měsíce 120
Zbytky masa ze srpnové dovolené? Zjistěte, jak ho skladovat a vydrží vám i několik dní

Zbytky masa můžete takto skladovat a vydrží vám dlouho. Je to skvělý způsob, jak se vyhnout plýtvání v kuchyni.

Všichni se shodneme na tom, že bychom neměli jídlo vyhazovat a ve skutečnosti vždy navrhujeme, abyste si nedělali donekonečna zásoby a mysleli si, že musíte vařit pro armádu, ale abyste kupovali jen to, co potřebujete k sestavení jídelníčku každý den. A to samozřejmě platí především pro čerstvé produkty. U sklenic můžete také udělat výjimku z pravidla, protože mají velmi dlouhou trvanlivost.

Pokud vám však po půlsrpnovém obědě zbylo nějaké maso a chcete vědět, jak ho uchovat, aby zůstalo čerstvé a poživatelné ještě několik dní, dáváme vám pár osvědčených tipů, které dala naše babička nás. Takto můžete skladovat zbytky masa, ať už vařené nebo syrové, a mít je vždy čerstvé a křehké.

Jak uchovávat zbytky masa v lednici

Stále máte ve svých rukou grilované maso pokročilý? Nebo jste si připravili velké množství hovězí pečeně kdo nyní žádá, aby byl zachráněn před odpadky? I v případě masových kuliček nebo masa v omáčce je s těmito triky možné udržet dlouho měkké a šťavnaté. Postupujte podle našich návrhů a zbytky masa budete moci uchovat ještě několik dní.

Začněme s syrové maso, pokud vám zbyde maso, které jste nevařili, doporučujeme jej co nejdříve vložit do mrazáku, vložit do mrazicích sáčků, které se uzavřou kovovou sponou. Do každého sáčku vložte několik kusů, abyste rozmrazili pouze ty, které potřebujete. Případně, pokud jste si jisti, že maso zkonzumujete do druhého dne, můžete jej po pokapání olejem umístit do vzduchotěsných skleněných nádob. Pokud se plátky překrývají, rozdělte je pomocí pečícího papíru.

Zbytky masa k zamražení nebo uchování v lednici: zde jsou triky, jak dlouho vydržet (Buttalapasta.it)

Pokud však musíte konzervovat vařené maso, musíte se snažit všemi prostředky šťávu zachováme, aby zůstala pěkná a měkká. Vždy ji umístěte do vzduchotěsné nádoby a snažte se ji zakrýt šťávou z vaření. V případě grilovaného masa jej navlhčete emulzí na bázi oleje a aromatických bylinek. Nakonec, pokud máte nějaké zbytky masové kuličky s omáčkou a musíte ho skladovat v lednici, je to velmi jednoduché.

Vezměte obvyklou nádobu se vzduchotěsným uzávěrem a uspořádejte masové kuličky nebo maso v omáčce, jako je např maso na způsob pizzyna dně, pak maso zcela zakryjte omáčkou a nedělejte to naopak, t. j. nenechávejte na omáčce karbanátky ani maso. Ve skutečnosti, když to zalijete omáčkou, maso zůstane měkké a určitě se bude méně vysušovat. Vše musíte samozřejmě spotřebovat do pár dnů, jinak je lepší zamrazit.

The post Zbytky masa ze srpnové dovolené? Zjistěte, jak ho skladovat a vydrží vám i několik dní appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek