V kuchyni se objevují čím dál častěji na první pohled netradiční suroviny, které skvěle fungují v salátech, jako příloha, ale i ve sladké kuchyni. Šéfkuchař Roman Paulus o tom natočil celé video! 👨🍳 Společně se podíváte na to, co je to quinoa neboli merlík chilský, jak v kuchyni využít jáhly (neboli oloupané proso) anebo s čím nejlépe chutná bulgur – drcená celozrnná pšenice. 🌾 Mezi další speciality patří i bezlepková pohanka, drobná těstovina kuskus či polenta, tedy kukuřičná krupice. 🌽 Kterou z těchto surovin máte nejraději vy?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/zdrave-prilohy-bulgur-quinoa-kuskus-pohanka-jahly-a-polenta
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes:
0:00 Úvod
0:14 Quinoa
1:00 Jáhly
1:33 Bulgur
2:09 Pohanka
2:48 Kuskus
3:31 Polenta
3:58 Závěr