Želatina do kuchyně neodmyslitelně patří a připravuje se z ní velká spousta dezertů – od pěny přes krémy až po dortové polevy. 🍰 Její hlavní nevýhodou je, že je živočišného původu, a tak se nehodí pro vegany a vegetariány. 🍃 Šéfkuchař Roman Paulus ve svém videu ukázal, že v takových chvílích přijde vhod tzv. agar, který se vyrábí z mořských řas a má navíc oproti želatině ještě větší želírovací schopnosti. Kromě toho lépe tuhne za nižších teplot a snadno ho tak použijete kdekoliv, kde byste jinak volili klasickou želatinu. 🥰 Už jste ho někdy vyzkoušeli?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/zelirovani-pro-vegetariany-zkuste-agar-misto-zelatiny
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes:
0:00 Úvod
0:05 Želatina
0:34 Agar
1:50 Závěr