Už jste někdy vyzkoušeli blini (pozor, vyslovují se „bliny“)? 🤔 Jedná se o lívanečky, při jejichž přípravě se používá pohanková mouka. Recept na ně představí šéfkuchař Roman Paulus. Blini pochází z tradiční ruské kuchyně, kde se servírují převážně s kaviárem, ale můžete si je připravit, stejně jako Roman Paulus, s uzeným lososem, zakysanou smetanou a nasekanou pažitkou. 🐟 Anebo jakkoliv jinak – například i na sladko jako základ dobré snídaně. Jejich příprava je snadná a hravě je zvládnete rovnou na poprvé. 😋 Už jste někdy pohankové lívance vyzkoušeli? A co dalšího z ruské kuchyně máte rádi? Napište nám to!
Suroviny:
3 porce = 15 lívanců
90 g hladká mouka
90 g pohanková mouka
18 g čerstvé droždí
200 g plnotučné mléko
1 × vejce “M”
1 × špetka soli
rostlinný olej
uzený losos
tučná zakysaná smetana Créme Fraiche (30 % tuku)
čerstvá pažitka
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/blini
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava těsta
0:44 Opékání lívanců
1:29 Zdobení lívanců
2:08 Servírování