Blini - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 131


Už jste někdy vyzkoušeli blini (pozor, vyslovují se „bliny“)? 🤔 Jedná se o lívanečky, při jejichž přípravě se používá pohanková mouka. Recept na ně představí šéfkuchař Roman Paulus. Blini pochází z tradiční ruské kuchyně, kde se servírují převážně s kaviárem, ale můžete si je připravit, stejně jako Roman Paulus, s uzeným lososem, zakysanou smetanou a nasekanou pažitkou. 🐟 Anebo jakkoliv jinak – například i na sladko jako základ dobré snídaně. Jejich příprava je snadná a hravě je zvládnete rovnou na poprvé. 😋 Už jste někdy pohankové lívance vyzkoušeli? A co dalšího z ruské kuchyně máte rádi? Napište nám to! Suroviny: 3 porce = 15 lívanců 90 g hladká mouka 90 g pohanková mouka 18 g čerstvé droždí 200 g plnotučné mléko 1 × vejce “M” 1 × špetka soli rostlinný olej uzený losos tučná zakysaná smetana Créme Fraiche (30 % tuku) čerstvá pažitka A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/blini

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Úvod 0:10 Příprava těsta 0:44 Opékání lívanců 1:29 Zdobení lívanců 2:08 Servírování

Lidl Lidl - Kulinářská akademie začátečníci Přečtěte celý článek