Bramborové placky pečené na kameni v ohništi - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 108


Brambory a oheň k sobě neodmyslitelně patří. 🥔 Recept na brambory pečené v alobalu v rozžhavených uhlících není nic nového, ale u ohniště si můžete snadno připravit i placky pečené na kameni. 🪨 Bramborové placky stačí vytvarovat z jednoduchého těsta podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse a pak už jenom opéct na rozžhaveném plochém kameni. A pokud zrovna nejste nikde v přírodě, skvěle poslouží i kuchyňský sporák a rozpálená pánvička. Jen v takovém případě přijdete o krásné kouřové aroma, což by byla škoda. A proto raději rychle rozdělat poctivý oheň! 🔥 Jak brambory u ohně nejraději připravujete vy? Suroviny: · 1 kg vařené brambory · špetka sůl · 1 vejce „M“ · 250 g hrubá mouka · na potření sádlo nebo přepuštěné máslo A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/bramborove-placky-pecene-na-kameni-v-ohnisti

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes: 0:00 Úvod 0:10 Základ na těsto 0:29 Rozpálený kámen 0:41 Mouka do těsta 1:11 Potření kamene sádlem a opékání placek 2:02 Servírování

Lidl Lidl - Kulinářská akademie začátečníci Přečtěte celý článek