Češi jsou hrdý národ houbařů, a tak šéfkuchař Roman Paulus natočil video, ve kterém si můžete připomenout ty nejznámější houby, které v českých lesích rostou. 🍄 Základem české kuchyně jsou samozřejmě hřiby – hřib dubový, hnědý, smrkový, ale také méně obvyklý hřib plstnatý. Ty se nejvíce hodí do krémových omáček. Oproti tomu klouzek vyniká naložený a křemenáč se skvěle hodí na přípravu tradičního houbového kuby. 😋 Společně se podíváte i na ty vzácnější houby, které můžete najít, ať už se jedná o krásně žlutý sírovec, který se podrbá liškám, nebo na pařezech rostoucí kotrč. 🌲 Jaké houby máte nejraději vy?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/ceske-houby-v-kuchyni
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes:
0:00 Úvod
0:24 Hřiby
2:00 Klouzek
2:14 Křemenáč
2:33 Kozák
2:42 Liška
2:58 Sírovec
3:06 Bedla
3:30 Kotrč
3:54 Ryzec
4:13 Lanýž