České houby v kuchyni - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 158


Češi jsou hrdý národ houbařů, a tak šéfkuchař Roman Paulus natočil video, ve kterém si můžete připomenout ty nejznámější houby, které v českých lesích rostou. 🍄 Základem české kuchyně jsou samozřejmě hřiby – hřib dubový, hnědý, smrkový, ale také méně obvyklý hřib plstnatý. Ty se nejvíce hodí do krémových omáček. Oproti tomu klouzek vyniká naložený a křemenáč se skvěle hodí na přípravu tradičního houbového kuby. 😋 Společně se podíváte i na ty vzácnější houby, které můžete najít, ať už se jedná o krásně žlutý sírovec, který se podrbá liškám, nebo na pařezech rostoucí kotrč. 🌲 Jaké houby máte nejraději vy? A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/ceske-houby-v-kuchyni

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes: 0:00 Úvod 0:24 Hřiby 2:00 Klouzek 2:14 Křemenáč 2:33 Kozák 2:42 Liška 2:58 Sírovec 3:06 Bedla 3:30 Kotrč 3:54 Ryzec 4:13 Lanýž

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek