-
Domovská stránka
-
Orientální jídla
- Čínský vepřový bok
Recept: Čínský vepřový bok
Ingredience:
- 600 g vepřového boku, nakrájeného na nudličky
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 cm kousek zázvoru, jemně nasekaný
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hoisinové omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 2 lžíce oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- Kousky čerstvého zeleného cibulového stonku (na ozdobení)
Postup:
- V misce smíchejte sójovou omáčku, hoisinovou omáčku, hnědý cukr, rýžový ocet a kukuřičný škrob, dokud se vše dobře nespojí.
- Pokrájejte vepřový bok na nudličky a osolte ho lehce podle chuti.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte vepřový bok dozlatova a křupava. Poté ho odložte stranou.
- Ve stejné pánvi přidejte česnek a zázvor. Orestujte je, dokud nezačnou vonět.
- Vraťte osmažený vepřový bok zpět na pánev a zalijte směsí omáček z prvního kroku. Promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila po masu.
- Nechejte vařit asi 2 minuty, dokud se omáčka nezahustí a nepřilne ke kouskům vepřového masa.
- Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte podle své chuti.
- Servírujte s vařenou rýží a ozdobte čerstvými kousky zeleného cibulového stonku.