Čínský vepřový bok

před 1 rok 448
Čínský vepřový bok
Recept: Čínský vepřový bok

Ingredience:

  • 600 g vepřového boku, nakrájeného na nudličky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 cm kousek zázvoru, jemně nasekaný
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hoisinové omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Kousky čerstvého zeleného cibulového stonku (na ozdobení)

Postup:

  1. V misce smíchejte sójovou omáčku, hoisinovou omáčku, hnědý cukr, rýžový ocet a kukuřičný škrob, dokud se vše dobře nespojí.
  2. Pokrájejte vepřový bok na nudličky a osolte ho lehce podle chuti.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte vepřový bok dozlatova a křupava. Poté ho odložte stranou.
  4. Ve stejné pánvi přidejte česnek a zázvor. Orestujte je, dokud nezačnou vonět.
  5. Vraťte osmažený vepřový bok zpět na pánev a zalijte směsí omáček z prvního kroku. Promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila po masu.
  6. Nechejte vařit asi 2 minuty, dokud se omáčka nezahustí a nepřilne ke kouskům vepřového masa.
  7. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte podle své chuti.
  8. Servírujte s vařenou rýží a ozdobte čerstvými kousky zeleného cibulového stonku.
Přečtěte celý článek