Cizrnový salát s vejci a rybičkami

9 měsíce starý 30
Cizrnový salát s vejci a rybičkami

Na první pohled překvapivá kombinace cizrny, sardinek a vajec natvrdo v tomto sytém salátu nečekaně dobře funguje. Budete si přidávat, dokud nebude talíř prázdný!

Suroviny

cizrna 800 g

2 konzervy – cizrna scezená, propláchnutá a okapaná

cibule červená 1 ks

nadrobno

petrželka 1 PL

hladkolistá, na drobno nasekaná + na ozdobení

sardinky (konzerva) 2 ks

ve vlastní štávě či olivovém oleji, okapané

sardelky 1 konzerva

sardelová očka

vejce 4 ks

uvařená natvrdo nebo nahniličko, zchlazená, oloupaná

olivy černé 2 hrsti

my jsme použili kalamata s peckou

tabasco

červené, nebo jiná chilli omáčka (nemusí být)

Postup

1

Na zálivku opatrně zahřívejte na mírném ohni v oleji česnek do změknutí (ne dozlatova). Odstavte, nechte vychladnout. Vešlehejte citronovou šťávu podle chuti, osolte a opepřete.

2

V míse promíchejte cizrnu s cibulí, petrželkou a zálivkou. Pak opatrně vmíchejte polníček a poté i sardinky a sardelky. Dejte na servírovací talíř a poklaďte rozpůlenými vejci. Ozdobte olivami (jsou-li s peckou, nezapomeňte varovat strávníky!) a další petrželkou, osolte, poprašte paprikou, opepřete, podle chuti doplňte chilli omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Pro větší společnost lze salát ,naředit‘ další konzervou cizrny a polníčkem. Potom vejce nakrájejte na plátky, sardinky rozlámejte na kousky a sardelová očka a vypeckované olivy nasekejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

12 ukrajinských jídel, která stojí za ochutnání

12 ukrajinských jídel, která stojí za ochutnání

Ukrajinská jídla vynikají nejen chuťově, ale odrážejí i kulturu a dlouhou historii své země. Recepty nápaditě pracují s moukou, hovězím masem, řepou, zelím, kysanou smetanou a dalšími tradičními produkty této úrodné oblasti. Seznamte se s...

 Jak uvařit paňdžábskou rýži?

Basmati: Jak uvařit paňdžábskou rýži?

Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...

Apetitonline Apetitonline - Bezmasá jídla Zdroj