Co byste měli vždy přidat do mletého masa? Věděly to ještě naše babičky, ale pak se na to zapomnělo

před 11 měsíce 71
Co byste měli vždy přidat do mletého masa? Věděly to ještě naše babičky, ale pak se na to zapomnělo

Máte rádi mleté steaky s kaší? Pokud ano, věděli jste, že se do nich přidává známá bylinka, která výrazně zlepšuje chuť a přitom je velmi zdravá? Můžete si ho představit jako plevel, ale je to jeden ze silných léků a obsahuje také hodně vitamínu C.

Přidejte kukuřičný květ do jídla

Možná máte na zahradě i tento plevel, kterého se lze jen těžko zbavit. Řebříček nebo kozí noha oplývá mnoha zdravotními účinky. Působí preventivně proti ledvinovým kamenům, působí protizánětlivě a detoxikačně. Obsahuje minerály jako železo, vápník nebo hořčík.

Mladé listy mají nejlepší chuť

Na jeho chuť se názory různí. Nejlepší chuť je mladá, světle zelená, která roste na jaře. Mladé se dají jíst samotné, starší se používají hlavně do tepelně upravovaných pokrmů. Můžete si z něj udělat špenát, použít ho do nádivky, nebo třeba přidat do masových kuliček.

Skvěle chutná v mletém mase

Vychutnejte si mleté steaky s máslovou dýní. Budou chutnat jinak, než je znáte. Co budete potřebovat na šťavnatou cibuli?

  • 600 g mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • 300 g strouhaného sýra (Eidam nebo Gouda)
  • 250 ml smetany na vaření
  • Rybí filé, jemně nakrájené
  • Vejce, mouka a strouhanka na trojobal
  • Sůl, muškátový oříšek
  • Olej

Jak správně sekat maso?

Připravíme si mleté maso. Dochuťte solí a pepřem, vmíchejte smetanu, vejce a nasekanou pažitku. Vše promícháme a necháme hodinu odležet. Poté nastrouháme sýr a vmícháme do masa. Vytvarujte řízky a jeden po druhém je zabalte do trojfólie. Nakonec je orestujeme na rozpáleném oleji. Křenové řízky podávejte s bramborovou kaší. Pokud si chcete připravit zdravější verzi mletých řízků, můžete je připravit v troubě na pečícím papíře a kromě řebříčku můžete přidat i další bylinky. Nakonec je můžete posypat nakrájenou cibulkou.

The post Co byste měli vždy přidat do mletého masa? Věděly to ještě naše babičky, ale pak se na to zapomnělo appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek