Rychlá pánev s kuřecím, hráškem a mrkví

před 1 měsíc 158
Rychlá pánev s kuřecím, hráškem a mrkví

Rychlé, zdravé a chutné jídlo. Přesně taková je tahle rychlá pánev s kuřecím, mrkví, hráškem, česnekem a petrželkou.

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • 1 pórek
  • 2 střední mrkve
  • 150 g mraženého hrášku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 10 g másla
  • 1 Knorr Bohatý bujón kuřecí
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Petrželka na ozdobu

Příprava

Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.

Zeleninu omyjte, mrkev oloupejte a nakrájejte na nudličky. Pórek nakrájejte na tenké proužky, česnek nasekejte na drobno.

Rýži propláchněte studenou vodou a uvařte podle návodu na obalu v lehce osolené vodě.

Na rozpálené pánvi s olejem opečte lehce osolené a opepřené kuřecí maso, poté přidejte česnek. Restujte na středním ohni dozlatova.

K orestovanému masu přidejte nakrájenou mrkev a restujte dalších cca 5 minut. Poté přidejte hrášek a pórek, ještě pár minut restujte, dokud nebude zelenina na skus.

Do hotové směsi vmíchejte máslo, poté Knorr Bohatý kuřecí bujón. Promíchejte a nechte chvíli prohřát. Dokořeňte podle potřeby.

Hotové jídlo ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte s rýží.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek